Türkiye'nin ilk operasının hikayesi Bir Cumhuriyet Şarkısı'nın Ankara galası yapıldı!

Türkiye'nin ilk operası olan ve Türk kültürünün modernleşmesindeki en önemli yapı taşlarından biri olarak kabul edilen Özsoy operasının sahnelenmesinin hikayesini anlatan Bir Cumhuriyet Şarkısı'nın galası Ankara'da yapıldı.

Türkiye'nin ilk operasının hikayesi Bir Cumhuriyet Şarkısı'nın Ankara galası yapıldı!

Ankara açılışlara ve galalara ev sahipliği yapmaya devam ederken bunlardan biri de dün akşam gerçekleştirildi. Türkiye'nin ilk operası olarak tarihe geçen Özsoy operasının sahnelenmesinde yaşananları izleyiciye aktaran Bir Cumhuriyet Şarkısı filminin galası Ankara'da gerçekleştirildi. Galaya adeta yıldız yağmuru yaşanırken filmin ilk gösterimine Ankaralıların yoğun ilgisi dikkat çekti.

BİR CUMHURİYET ŞARKISI FİLMİNİN KONUSU NEDİR, OYUNCULARI KİMLER?

Türk kültür tarihinin ve modernleşmesinin köşe taşlarından biri olarak nitelendirilen Özsoy operasının sahnelenme hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı"nın Ankara galası yapıldı.

1,5 yıl süren hazırlık çalışmalarının ardından Ankara'da 8 haftada çekilen ve bu yıl 100. yaşını kutlayan Türkiye İş Bankasının katkılarıyla perdeye taşınan, senaryosunu BKM Yazı Grubu'nun kaleme aldığı Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi, Türk Ocağı Sahnesi, Musiki Muallim Mektebi gibi Cumhuriyet'in ilk yıllarına tanıklık eden mekanlarda çekildi.

Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği filmin Ankara galası, Türkiye'nin ilk operası Özsoy'un 1934'de sahnelendiği Resim Heykel Müzesinin Türk Ocağı Sahnesi'nde konukların katılımıyla gerçekleştirildi.

Galada basın mensuplarına açıklamada bulunan Akaydın, büyük bir heyecan içinde olduklarını belirterek, "90 sene sonra Özsoy aynı mekana tekrar geliyor. Daha dün, bu filmi buralarda meydana getirmeye çalışıyorduk. İçeriğiyle, duygusuyla, anlatmak istediği ve bugüne vermek istediği hislerle bence son zamanların en önemli filmlerinden birini yaptık. İnşallah seyirciye ulaşır ve seyircimiz de aynı duyguları alır." dedi.

Filmin oyuncu kadrosunda Salih Bademci, Ertan Saban, Ahmet Rıfat Şungar, Birce Akalay, Melis Sezen, Şifanur Gül, Mehmet Özgür, Burak Bilgili, Emre Karayel, Bensu Soral ve Okan Yalabık rol alıyor.

BİR CUMHURİYET ŞARKISI NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Filmin Ankara galası yapılırken film gala gösterimlerine devam edecek. Filmin vizyona giriş tarihi ise 25 Ekim olarak açıklandı. 25 Ekim Cuma günü film tüm Türkiye'de beyaz perdede sevenleriyle buluşacak. Filmin bir tarihe ışık tutması nedeniyle seyirciden yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER