Türkiye'nin Fikir Dergileri Sempozyumu başkentte düzenlendi!

Entelektüel Bir Muhit Olarak Türkiye'nin Fikir Dergileri sempozyumu başkent Ankara'da düzenlendi. ATO Congresium'da düzenlenen sempozyuma yoğun katılım dikkat çekti.

Türkiye'nin Fikir Dergileri Sempozyumu başkentte düzenlendi!

Dergicilik sektöründen önemli isimleri bir araya getiren "Türkiye'nin Fikir Dergileri Sempozyumu" başkent Ankara'da düzenlendi. ATO Congresium'da düzenlenen sempozyum yoğun ilgi görürken sempozyuma Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı'da katıldı.

DERGİ SEKTÖRÜ, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN DESTEK İSTEDİ!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, "Dergicilik, bir toplumun fikir atlasını çizer. Bu yüzden her dergi, kendi döneminin aynasıdır." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde "Entelektüel Bir Muhit Olarak Türkiye'nin Fikir Dergileri" sempozyumu düzenlendi.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Yazgı, fikir dergilerinin bir milletin vicdanı olduğunu söyledi.

Fikir dergilerinin yazılı metinler değil, aynı zamanda çağın şahitleri olduğunu dile getiren Yazgı, "Dergicilik, bir toplumun fikir atlasını çizer. Bu yüzden her dergi, kendi döneminin aynasıdır. Fikir, bir milletin ruhudur. Düşünce ise o ruhun dışa vurum biçimidir. Fikir susarsa, toplum sağırlaşır. Kelime körelirse, idrak çürür. Bu yüzden, fikir dergileri yalnızca yayınlar değil birer düşünce mahfili, birer kültür menzili, birer zihniyet kalesidir." diye konuştu.

Katılımcılar dergi sektörünün önemini vurgularken özellikle de fikir dergileri için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek istendi. Fuar alanında kurulan Dergi Tanıtım Günleri ve İlk Fikirler Sergisi'de yoğun ilgi gördü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER