Türkiye'de bir ilk! Ankara'da marimba konseri yapıldı!

Ankara’da gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye’de ilk marimba konseri verildi. Etkinlik Ankara Kültür Yolu Festivali çerçevesinde yapıldı.

Türkiye'de bir ilk! Ankara'da marimba konseri yapıldı!

Ankara’da oldukça enteresan bir konser etkinliği düzenlendi. Guatemala’nın Bağımsızlığının 203. yıl dönümü kutlamaları Ankara’da da yapıldı. Bu kutlamalar çerçevesinde marimba konseri verildi. Bu konseri önemli yapan ise Türkiye’de ilk konser olması oldu.

Gerçekleştirilen konseri Guatemala'nın Ankara Büyükelçiliği ev sahibi olarak düzenlerken etkinlik Ankara Kültür Yolu Festivali programı içerisinde yer aldı. İlgi gösterilen konsere oldukça farklı katılımcılar iştirak ettiler. Konserde Türkiye’yi Dışişleri Bakanlığı Güney Amerika Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Selen Evcit temsil ederken Guatemala’yı da Ankara Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos temsil etti.

Türkiye'de bir ilk! Ankara'da marimba konseri yapıldı!

LERZAN TUNCER KONSERİ İCRA ETTİ

Konser, ünlü marimba sanatçısı Lerzan Tuncer tarafından icra edildi. Büyükelçi Recinos, burada yaptığı konuşmada, ülkesi ve halkı adına Guatemala'nın Bağımsızlık Günü'nün 203. yılı dolayısıyla konuklara hitap etmekten büyük onur duyduğunu dile getirdi. Türkiye'de ilk kez, marimbayla seslendirilen Guatemala ve Türk melodilerinin dinleneceğini dile getiren Recinos, sanatçı Tuncer'in marimba melodileriyle zengin ve derin bir mesaj aktardığını belirtti. Recinos, ülkesinin Türkiye ile mevcut mükemmel ilişkilerine değindi.

MARİMBA GUATEMALA İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Marimba'nın Guatemala'daki önemini vurgulayan Recinos, "Bugün, marimba için özel olarak bestelenmiş melodileri dinleyecek ve bu melodilerin kimliğimizi nasıl yansıttığını göreceğiz. Bölgemiz, kültürlerin ve dillerin kaynaştığı bir yerdir. Burada sıkça kelimeleri İspanyolcaya uyarlıyoruz. Ahşabın sesi, sizi volkanlar ve zengin duygularla dolu bir ülkeye götürecek ve ziyaret etmeniz için adeta bir davet niteliği taşıyacaktır." diye konuştu.

Türkiye'de bir ilk! Ankara'da marimba konseri yapıldı! - Resim : 2

Recinos, etkinliğe katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığına ve Guatemala Büyükelçiliği personeline teşekkürlerini iletti. Evcit de, konsere gelen konuklara teşekkür ederek, "Harika bir konser dinleyeceğimize eminim. Biz Türkiye ile Guatemala arasındaki ilişkilerimizin aslında 150. yıl dönümünü kutluyoruz. Hem buradaki Guatemala Büyükelçiliği hem de bizim Guatemala'daki Büyükelçiliğimiz çeşitli faaliyetler düzenliyorlar. Hepsi de çok başarılılar." dedi.

Türkiye ile Guatemala arasındaki iyi ilişkiler çerçevesinde yapılan konser etkinliğinde oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. Katılımcılar müzik ile dolu bir gece geçirme imkanı buldular. Bunun yanında Guatemala kültürüne ait bilgilerin de edinilebildiği konser tam bir kültürel faaliyet olarak son buldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER