Türkiye Korolar Şenliği Ankara’da 26’ncı kez düzenlenecek

Ankara’da Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Korolar Şenliği, 26’ncı kez başkentli sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye Korolar Şenliği Ankara’da 26’ncı kez düzenlenecek

ANKARA (AA) - Ankara’da 26’ncısı gerçekleşecek Türkiye Korolar Şenliği, 28 Mayıs’ta sanatseverlerin karşısına çıkacak. Etkinlikte 5 bin korist, çok sesli müzik eserlerini ve türkülerini seslendirecek.

ŞENLİK YENİMAHALLE VE BEŞEVLER’DE

Türkiye Polifonik Korolar Derneğinden yapılan açıklama doğrultusunda, çok sesli koro müziğinin yaygınlaşması ve ulusal koro müziğinin evrensel müzik dünyasında yerini alabilmesi amacıyla 1989'da kurulan Türkiye Polifonik Korolar Derneği, 1996'dan bu yana her yıl Türkiye Korolar Şenliği'ni gerçekleştiriyor.

26’ncı Türkiye Korolar Şenliği, 28 Mayıs-2 Haziran'da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi ile 1-2 Haziran'da Beşevler Gazi Konser Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Müzikseverler, 120 korodan yaklaşık 5 bin koristin katılımıyla ücretsiz gerçekleştirilecek şenliğin programının detaylarına, "www.turkiyekorolarsenligi.org" sayfasından ulaşabilir.

BU SENENİN ZORUNLU ESERİ TÜRKÜ SEÇİLDİ

Türkiye Korolar Şenliği her yıl olduğu gibi bu sene de zorunlu eser kategorisinde, 5 bin korist farklı bir müzik türünden eseri repertuvarlarına ekleyerek sergileyecek. Bu kapsamda 26’ncı şenliğin zorunlu eseri türkü olarak seçildi. Daha önceki senelerde zorunlu eserler arasında madrigal, motet, koral, marş, ninni gibi türler yer almıştı.

SONRAKİ HABER