Türk Yurdu Ankara - 2 kitabı için tanıtım yapıldı!

Türk Ocakları tarafından yayınlanan Türk Yurdu Ankara-2 kitabı için tanıtım programı düzenlendi.

Türk Yurdu Ankara - 2 kitabı için tanıtım yapıldı!

Ankara’nın Başkent olmasının 101. yıl dönümü kutlanırken bu önemli gün kültürel çalışmalarla daha da zenginleşiyor. Bunlardan birisinin altında da Türk Ocakları’nın imzası bulunuyor. Türk Ocakları, Türk Yurdu Ankara – 2 isimli kitap için bir tanıtım programı düzenledi. Programda büyük emekler ile hazırlanan kitap hakkında bilgiler verildi.

Ankara’nın farklı açılardan değerlendirildiği Türk Yurdu Ankara – 2 isimli kitapta çok önemli bilgiler yer alıyor. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türk Yurdu Ankara – 1 hazırlanarak yayınlanmış ve büyük ilgi çekmişti. Şimdi ise benzer bir kitap çalışması ile Ankara’nın pek bilinmeyen yönleri ele alındı.

Türk Ocakları tarafından Ankara'nın Başkent olmasını yıldönümü nedeniyle Türk Yurdu Ankara-2 adlı kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Serinin ikinci kitabı olan Türk Yurdu Ankara-2, Ankara'nın Başkent oluşunun 101'inci yılı nedeniyle 101 makale içeriğiyle, bin 19 sayfadan oluşmakta.

Tanıtım programında bir açılış konuşması gerçekleştiren Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türk Ocakları'nın geçmişten beri Türk kültürüne ve Türk geçmişine hizmet ettiğini belirterek, “Bu bağlamda Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlarken biz de çeşitli hazırlıklar yaptık. Bunlardan bir tanesi de Ankara'nın Başkent oluşunun 100'üncü yılı olduğu için Ankara Kitabı'ydı. Aslında Ankara için bir ansiklopedi gerekir. Fakat öyle bir kitabı hazırlamak bu kadar kısa olmayacağı için biz de böyle bir kitap hazırladık. Tabii bunun da şimdi arkası geldi” açıklamasında bulundu.

Türk Yurdu Ankara - 2 kitabı için tanıtım yapıldı!

“Ankara'nın insanlarını ve Ankara'nın hikayelerini ekledik”

Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Filiz Yavuz ise kitapta diplomasi, Ankara'nın insanları ve Ankara'nın hikayelerine yer verildiğini aktararak, “İlk kitabımızda birçok başlığa yer vermiştik. Ankara'nın adı, kültürü, tarihi, anıları, mimarisi, ticareti, efsanelerine yer vermiştik. Tabi buzdağı kazıdıkça ortaya başka şeyler de çıktı. Bu sefer diplomasiyi, Ankara'nın insanlarını ve Ankara'nın hikayelerini ekledik” şeklinde konuştu.

Türk Yurdu Ankara-2 kitabının da yoğun ilgi ile karşılaşması bekleniyor. Özellikle Ankara’yı merak edenler ve bu kentin kültürünü, tarihini, yaşamını merak edenler çok sayıda özel konuda bu kitap ile bilgi sahibi olabilecekler. Yapılan çalışmanın Ankara’da ses getireceği ve bu alanda çalışan akademisyenlere kaynaklık edeceği düşünülüyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER