Türk Kızılay Ankara'da İnsani Yardım Günü’ne özel fotoğraf sergisi düzenledi

Ankara’da Türk Kızılay tarafından düzenlenen Dünya İnsani Yardım Günü etkinliği çerçevesinde iki fotoğraf sergisi açıldı. Sergide insani yardımın herkes tarafından ihtiyaç duyulabilecek bir alan olduğunun altı çizildi.

Türk Kızılay Ankara'da İnsani Yardım Günü’ne özel fotoğraf sergisi düzenledi

Dünya İnsani Yardım Günü etkinliği çerçevesinde Türk Kızılay tarafından Ankara’daki Renda Köşkü’nde iki fotoğraf sergisi açıldı. Renda Köşkü ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Türk Kızılay, ‘Humanitarian’ (İnsani Yardım) ve ‘Not A Target’ (Hedef Değil) adlı iki fotoğraf sergisi açtı.

Sergiye Ankara Valisi Vasip Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Türkiye Delegasyonu Başkanı Jessie Thampson, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri ve yöneticiler katıldı.

TÜRK KIZILAY’DAN İNSANİ YARDIM GÜNÜ’NDE 2 FOTOĞRAF SERGİSİ

Sergide Suriye’de yardım faaliyetleri yürütürken uğradığı saldırı sonucu şehit olan Kızılay çalışanı Mehmet Arif Kıdıman’a özel bir bölüm ayrıldığı ifade edilirken insani yardımın herkes tarafından ihtiyaç duyulabilecek bir alan olduğu belirtildi.

Türk Kızılay Ankara'da İnsani Yardım Günü’ne özel fotoğraf sergisi düzenledi

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, “İnsani yardım alanında 19 Ağustos tarihinde bir araya gelerek tüm dünyanın tek ses bir şekilde, özellikle bu sene insani yardım çalışanlarının hedef olmadığı sloganına ‘Not a target’ cümlesinin sürekli tekrar edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün sizlerle bir fotoğraf sergisinde bir araya geldik” diye konuştu. Ayrıca insani yardımın herkes tarafından ihtiyaç duyulabilecek bir durum olduğu belirtilirken yardımların önemine de dikkat çekildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER