Tamer Karadağlı iddialarına ilişkin Devlet Tiyatroları talebiyle inceleme başlatıldı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın son dönemlerde yaptığı açıklamalar gündem olmuştu. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından olan Gaye Filiz Alacacı’nın iddialarının üzerine Genel Müdürlük açıklama yaptı.

Tamer Karadağlı iddialarına ilişkin Devlet Tiyatroları talebiyle inceleme başlatıldı

Bir sanatçının genel müdürlüğüne çağırılarak görüşülmesi iddiası üzerine harekete geçildi. Devlet Tiyatroları’nın talebi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Yapılan açıklamada basında yer alan bir sanatçının DT’ye çağırılarak görüşüldüğü iddialarına ilişki Genel Müdürlük tarafından teftiş talebinde bulunulduğu ifade edildi.

BAŞMÜFETTİŞ VE MÜFETTİŞ YARDIMCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı’nın müdürlüğe çağrılarak görüşülmesine yönelik iddialar üzerine, Genel Müdürlük, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca bir başmüfettiş ve bir müfettiş yardımcısı görevlendirildiğini açıkladı.

İDDİALAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı hakkında basında yer alan, bir sanatçının Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne çağrılarak görüşülmesine yönelik iddialar üzerine, Genel Müdürlük tarafından teftiş talebinde bulunulduğu açıklandı. Açıklamada, konunun açıklığa kavuşturulması amacıyla, incelenmesi ve soruşturulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca konunun soruşturulması için bir başmüfettiş ve bir müfettiş yardımcısının görevlendirildiği bilgisi verildi.

NE OLMUŞTU?

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemeyeceklerini ifade ederek rest çekmişti. Konu pek çok sanatçının tepki göstermesine neden olmuştu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER