Sinemalarda son durum: Ters Yüz 2 gişedeki tahtını korumaya devam ediyor

Uzun bir süredir seyirci açısından durgun geçen sinema salonları yaz tatilinin gelmesiyle birlikte yeniden dolmaya başladı. Özellikle Ters Yüz 2 animasyonu dünyada olduğu kadar ülkemizde de sinemalara can suyu olmaya devam ediyor.

Sinemalarda son durum: Ters Yüz 2 gişedeki tahtını korumaya devam ediyor

Yaz tatilinin gelmesi ve binlerce öğrencinin karne alması sonrası sinema salonları yeniden dolmaya başladı. Özellikle fahiş bilet fiyatları ve dijital platformların yaygınlaşmasıyla sinemaya gitme oranları düşerken seyirci yeniden salonlara akın etmeye başladı.

TERS YÜZ 2’DEN YAZ REKORU!

Disney & PIXAR işbirliğindeki sevilen animasyon Ters Yüz’ün yeni devam filmi Ters Yüz 2, vizyondaki ilk üç haftasında toplamda 1 milyon 166 bin 603 seyirci tarafından izlenerek yaz sezonuyla birlikte yılın da şimdiye kadar en çok izlenen filmleri arasına girdi. Film dünyada da 57,4 milyon dolarlık hasılatıyla tüm zamanların en iyi açılış yapan yaz filmi haline de geldi.

Film çocuklar kadar genç ve yetişkinlerin de oldukça ilgisini çekmiş durumda. Ters Yüz 2’nin Türkçe dublajındaki seslendirme kadrosunda Aslı İnandık, Gupse Özay ve Yaren Özaydın gibi sevilen ünlü isimler de yer alıyor.

KORKU FİLMLERİNE YÜKSEK İLGİ

Sinemalarda son durum: Ters Yüz 2 gişedeki tahtını korumaya devam ediyor

Ters Yüz 2 ile aynı hafta vizyona giren ve tanıtım çalışmalarıyla da gündemde olan Siccin 7 de üçüncü haftasında 406 bin 556 kişi tarafından seyredildi. Filmin, ilginç PR çalışmaları ve galasında ünlü bir kişisel bakım mağazası zincirindeki kavga ile viral olan bir kadının da yer almasıyla Siccin 7’ye olan ilgi korku severler tarafından arttı.

Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve sevilen bir diğer korku filmi serisi olan Sessiz Bir Yer’in öncesini anlatan Sessiz Bir Yer: Birinci Gün de şimdiye kadar 33 bin 375 kişi tarafından izlendi.

Sinemalarda son durum: Ters Yüz 2 gişedeki tahtını korumaya devam ediyor - Resim : 2

Bir diğer çok izlenen filmlerden Garfield’ın animasyonu 218 bin 773 kişi ve Maymunlar Cehennemi’nin yeni film serisinin ilk halkası Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık da toplamda 409 bin 29 kişi ile gişenin en çok izlenenler listesinde ilk 5’te yer almaya devam etti.

Veriler Boxoffice Türkiye'den alınmıştır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER