Serhat illerinin rüzgarı Ankara'da: Kars, Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri düzenlenecek

Şehirlerin kültürlerini ve damak lezzetlerini tanıtmak üzere Ankara'da çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Ankara'da düzenlenen tanıtım günleri vatandaşın takibinde yer alırken Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'nin de kapılarını açacağı öğrenildi.

Serhat illerinin rüzgarı Ankara'da: Kars, Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri düzenlenecek

Ankara'da gerçekleşen tanıtım günleri etkinlikleri vatandaşların takibinde yer alırken Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri'nin Ankara'da düzenleneceği açıklandı.

Serhat illerinin tanıtım günlerine ilişkin program detayları araştırma konusu olurken vatandaşlar, ''Ankara Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri nerede, ne zaman başlayacak, hangi tarihte sona erecek?'' sorularına da yanıt aramaya başladı.

KARS ARDAHAN IĞDIR TANITIM GÜNLERİ ANKARA’DA BAŞLADI

Ankara Gölbaşı’nda bulunan Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAIFED) Başkanı Erdoğan Yıldırım, Başkent Millet Bahçesinde Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler ve Kültür Festivali düzenleneceğini açıkladı. Kars, Ardahan ve Iğdır'ın yöresel lezzetleri ile kültürel değerlerinin sergilendiği tanıtım günleri kapılarını Ankara'da ziyaretçilerine açacak. 5 Eylül Perşembe 2024 tarihinde başlayacağı açıklanan tanıtım günleri 8 Eylül Pazar 2024 tarihinde sona erecek.

Serhat illerinin rüzgarı Ankara'da: Kars, Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri düzenlenecek

Ankara’da Kars Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu tarafından organizasyonu yapılan ve Başkent Millet Bahçesinde 5 - 6 - 7 - 8 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak Kars Ardahan Iğdır Lezzetleri ve Kültür Günleri'nin resmi açılışı 5 Eylül Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak. Yöresel Ürünlerin tanıtılacağı ve satılacağı etkinlikte yöresel sanatçılarda sahne alacak. Kaz, Kars kaşarı, bal, peynir çeşitleri, pişi gibi lezzetleri tatma imkanı bulacak olan vatandaşlar, hem memleket özlemini giderecek hem de tatmak istedikleri damak çatlatan lezzetleri yakından tanıma imkanı bulacak.

Öte yandan etkinlik kapsamında yapılacak olan resmi açılışa AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç'un da katılım sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER