Nilay Tahiroğlu Kore Uluslararası Bale Yarışması’nda ikinci oldu

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Nilay Tahiroğlu, Kore Uluslararası Bale Yarışması’nda ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Nilay Tahiroğlu Kore Uluslararası Bale Yarışması’nda ikinci oldu

Türkiye, kültür sanat alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. 500 dansçının yer aldığı yarışmada, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı 20 yaşındaki Nilay Tahiroğlu gümüş madalya kazandı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara Devlet Opera ve Balesi balerini Nilay Tahiroğlu, Güney Kore'de düzenlenen uluslararası bale yarışmasında ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Edinilen bilgilere göre jüri başkanlığını Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün üstlendiği 17. Kore Uluslararası Bale Yarışması, 20-23 Haziran'da Güney Kore'nin başkenti Seul'da düzenlendi.

500 dansçının katıldığı Uluslararası Bale Yarışması’nda, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı 20 yaşındaki Nilay Tahiroğlu ikinci oldu ve gümüş madalya almaya hak kazandı. Tahiroğlu, ödülünü Devlet Opera ve Bales, Genel Müdür Tan Sağtürk'ün elinden aldı.

DAHA ÖNCE DE 2 ÖDÜL KAZANMIŞTI

Ankara Devlet ve Opera Bale sanatçısı Nilay Tahiroğlu, 10-14 Haziran'da düzenlenen 6. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nda "Büyükler Kızlar" kategorisinde birinci, şubat ayında Moskova'da yapılan Uluslararası Bale Yarışması'nda yetişkin kategorisinde ikinci seçilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER