Neşet Ertaş, nerede, ne zaman, kaç yaşında vefat etti, kabri nerede?

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en önemli halk ozanlarından birisi olarak gösterilen Neşet Ertaş'ın vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen unutulmuyor. Ertaş eserleri ve hayat görüşü ile örnek alınmaya devam ediliyor.

Neşet Ertaş, nerede, ne zaman, kaç yaşında vefat etti, kabri nerede?

74 yıllık ömrüne çok sayıda eser sığdıran Neşet Ertaş Anadolu halkının kültürünü, duygusunu ve içtenliğinin eserleri ile dilden dile ulaştırmayı başarmıştı. Her yaştan insanın saygı ve sevgi ile andığı Neşet Ertaş'ın vefatının 12. yılında kendisi saygı ve özlemle anılıyor.

BOZKIRIN TEZENESİ MEMLEKETİNE DEFNEDİLDİ

Neşet Ertaş bundan 12 yıl önce 25 Eylül 2012 yılında İzmir'de tedavi gördüğü mesane kanserinden dolayı vefat etti. 74 yaşında hayat gözlerini yuman Kırşehirli sanatçının vefatı ülke genelinde büyük bir üzüntüye neden oldu. Ünlü halk ozanı Ertaş binlerce kişinin katıldığı cenaze namazının ardından vasiyeti üzerinde Kırşehir'de kendisi gibi halk ozanı olan Babası Muharrem Ertaş'ın kabrinin dibine defnedildi.

Kırşehir doğumlu olan Türkmen/Abdal kültüründen yetişerek geldi. Babası ile gittiği köy düğünleri ile mesleğine ilk adımını atan Neşet Ertaş Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale'de yaşadıktan sonrasında ününü giderek büyüttü.

UZUN YILLAR ALMANYA'DA YAŞAMIŞTI

Geçirdiği parmak felci rahatsızlığından dolayı tedavi maksadıyla 1979-2003 yılları arasında Almanya'da yaşayan Ertaş daha sonra ülkemize yeniden döndü. İzmir'e yerleşen Ertaş son nefesini de bu şehirde verdi. Ardında büyük bir müzik arşivi bırakan Neşet Ertaş anma programları düzenleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER