Neşet Ertaş Çankırı'da türküleriyle anıldı

Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu önemli sanatçılardan olan Neşet Ertaş için Çankırı’da bir konser düzenlenerek usta isim anıldı.

Neşet Ertaş Çankırı'da türküleriyle anıldı

Halk ozanı Neşet Ertaş hayatını kaybetmesinin üzerinden yıllar geçmesine karşın Anadolu’da unutulmuyor. Anadolu insanının gönlüne başarı ile dokunmuş bir sanatçı olarak her nesle ulaşmayı başaran Neşet Ertaş türküleriyle yaşatılıyor. Bu çerçevede usta sanatçıyı anmak için Çankırı’da bir konser düzenlendi.

"Bozkırın Tezenesi" olarak da tanınan Neşet Ertaş, Çankırı'da türküleriyle anıldı. ‘Gençliğin Avazı Bir Garip Yolcu Neşet Ertaş'ı Anma Konseri'nde büyük ustanın eserleri seslendirildi. Neşet Ertaş’ın unutulmaz eserleri ile güzel vakit geçiren konser katılımcıları zaman zaman duygusal anlar da yaşadılar.

Neşet Ertaş Çankırı'da türküleriyle anıldı

Çankırı'da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen konserde, Neşet Ertaş türküleri seslendirilerek anıldı. Neşet Ertaş eserlerinin yer aldığı anma etkinliğinde sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadı. ‘Gençliğin Avazı Bir Garip Yolcu Neşet Ertaş'ı Anma Konseri'ndeki türküleri dinleyen vatandaşlar o anları cep telefonu ile ölümsüzleştirdi.

“Böylesi mükemmel sanatçıları geçmişin ellerine teslim etmeyip sürekli anmamız gerekiyor”

Konserin çok anlamlı olduğunu ifade eden vatandaşlardan Ozan Şahin Sicim, “Öncelikle çok mutluyum. Genç arkadaşlar, böylesi güzel bir sanatçının, ruhunu yad ettiler ve parçalarını seslendirdiler. Neşet Ertaş'ın türkülerini çok güzel seslendirdiler, ağızlarına sağlık. Eminim ki katılan sanatseverlerde çok beğendi. Böylesi mükemmel sanatçıları geçmişin ellerine teslim etmeyip sürekli anmamız gerekiyor. Tüm sanatseverleri tebrik ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar” diye konuştu.

Neşet Ertaş Çankırı'da türküleriyle anıldı - Resim : 2

Kırşehirli olan Neşet Ertaş memleketine yakın bir il olan Çankırı’da da unutulmuyor. Neşet Ertaş türküleri ile Anadolu kültürü içerisinde yer alan bir isim olarak tarihe geçti. Hakkında akademik araştırmalar da yapılan Neşet Ertaş’ın sanatçı kimliği ile ilgili olarak önemli tespitler yapılabiliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER