Nasreddin Hoca Festivali başlıyor! Göle Maya Çalma etkinliği yapılacak

Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali başlıyor. Festivalde çok sayıda etkinlik yapılacak.

Nasreddin Hoca Festivali başlıyor! Göle Maya Çalma etkinliği yapılacak

Eskişehir'de düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, Göle Maya Çalma etkinliği ile başlıyor. Çok sayıda etkinliğin gerçekleştirileceği festivale yoğun katılım olması bekleniyor.

Sivrihisar Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, geleneksel Göle Maya Çalma etkinliği ile başlayacak. Nasreddin Hoca Mahallesi'nde saat 12.30'da başlayacak etkinlik, birçok aktiviteye ev sahipliği yapacak. Uluslararası dans gösterileri, yoğurt yeme yarışması, oyunlar, yarışmalar, pamuk şeker ve patlamış mısır gibi çeşitli stantlar ile yöresel ev yemekleri sunulacak.

"GÖSTERİLERLE FESTİVAL RENKLENECEK"

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, festivalle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, dolu dolu programlar, gösteriler ve konserlerle geçecek. Göle Maya Çalma etkinliğimizle başlayacak olan festivalimizde 5 farklı ülkeden dans grupları katılım sağlayacak. Yapacakları gösterilerle festivalimizi renklendirecekler. Ayrıca bu yıl düzenlediğimiz festival UNESCO’nun da katkıları ile daha da zenginleşecek" dedi.

Festivalin ne zaman sona ereceği ise merak ediliyor. Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali, pazar günü sona erecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER