Müzekart GNS nedir, kimleri kapsıyor, ne zaman başlayacak?

Türkiye'nin zenginliklerinin ve tarihi miraslarının sergilendiği müzeler her yaştan insanın ilgisini çeken yerler olarak biliniyor. Özellikle genç neslin müzelere karşı ilgili oluşu yeni programların hayata geçirilmesine neden oldu.

Müzekart GNS nedir, kimleri kapsıyor, ne zaman başlayacak?

Ülkemizde son yıllarda gençleri ülke değerleri ile buluşturma adına bir çok program hayata geçiriliyor. Bu programlar arasında belirli bir yaş aralığına özel olarak çıkarılan Müzekart GNS yer alıyor.

GENÇLERİN SEVDİĞİ HİZMET DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Müzekart GNS uygulaması ile gençler belirli tarihler arasında Türkiye'nin tamamında müze ve ören yerlerini ücretsiz bir şekilde gezebiliyor. Konu ile ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak uygulamanın bu sene ne zaman başlayacağını ve hizmet dönemini paylaştı.

Müzekart GNS nedir, kimleri kapsıyor, ne zaman başlayacak?

Bakan Osman Aşkın Bak "19-25 yaş arası gençlerimize Türkiye’de bulunan müze ve ören yerlerini ücretsiz gezip görme ve keşfetme olanağı sağlayan Müzekart GNS 1 Temmuz’da başlıyor" diyerek gençlere müjdeli haberi verdi.

YAZ BOYUNCA ÜCRETSİZ GEZME KEYFİ

Bu yaş aralığına olan gençler www.muzekartgns.com üzerinden başvuru yapabilecekler ve Eylül ayının sonuna kadar istedikleri müze ve ören yerlerini ücretsiz bir şekilde görebilecekler. Gençler için gezmeye en uygun zamanda böyle bir hizmetin yapılması bir çok kesim tarafından takdir görmüştü.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER