Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Şanlıurfa'ya gitti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Mansur Yavaş geçtiğimiz Haziran ayında TKB Başkanlığına da seçilmişti. Bu sıfatla ülkede farklı şehirleri ziyaret eden Başkan Yavaş'ın son durağı Şanlıurfa oldu.

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Şanlıurfa'ya gitti

ABB Başkanı Yavaş geçtiğimiz aylarda başkanlığına getirildiği Tarihi Kentler Birliğinin Ekim ayı Encümen Toplantısı için Şanlıurfa'ya bir ziyarette bulundu. Başkan Yavaş "Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak, Ekim Ayı Encümen Toplantısı için Tarihin Kalbi Şanlıurfa’dayız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Kasım Gülpınar ile bir araya gelerek, tarihi kentlerimizin korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli değerlendirmelerde bulunduk" dedi.

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Şanlıurfa'ya gitti

BAŞKAN GÜLPINAR ÜYELERİ KARŞILADI

Mansur Yavaş yönetiminin Encümen üyelerinden olan Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Başkan Yavaş ve diğer Encümen üyeleri ile bir araya geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Tarihi Kentler Birliği'nin Ekim Ayı Encümen Toplantısına ev sahipliği yapıyoruz.

Mansur Yavaş Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Şanlıurfa'ya gitti - Resim : 2

BAŞKANLAR KÜMBET EVLERİNİ ZİYARET ETTİLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Sayın Mansur Yavaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar'la bir araya geldiler. Tüm Başkanlarımıza ve heyetlerimize Tarihin Başkenti Şanlıurfa'ya hoş geldiniz diyoruz" denildi.

Başkan Yavaş ve diğer Encümen üyeleri toplantı kapsamında bulundukları Şanlıurfa'nın tarihi yerlerini gezdiler. Tarihi Kentler Birliğinden yapılan paylaşımda da "Şanlıurfa’nın kadim mirasını yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla yapılan tüm çalışmalara destek vermeyi sürdüreceğiz" denilerek başkanların kümbet evlerini ziyare ettiği anlara ait görseller paylaşıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER