Maggie Smith kimdir, kaç yaşında, vefat mı etti? Harry Potter'ın mcgonagall'ı üzdü

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi fantastik kitap ve film serileri arasında gösterilen Harry Potter dünyasından bir yıldız daha kaydı. Minerva Mcgonagall rolü ile hafızalardan silinmeyen Maggie Smith 89 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Maggie Smith kimdir, kaç yaşında, vefat mı etti? Harry Potter'ın mcgonagall'ı üzdü

Teyzesinin ailesi ile yaşarken bir anda kendisini büyücüler dünyasında bulan Harry Potter adlı bir çocuğun başından geçenleri anlatan kitap serisi milyonlarca kişi tarafından okunan kitaplara ek olarak serinin 2022-2011 yılları arasında 8 filmi yayınlanmıştı.

Filmler gişede büyük hasılat elde ederken, filmde yer alan isimlerde kendileri ile özdeşleşen rolleri sergileme fırsatı yakalamıştı. O isimler arasında yer alan öğretmen Minerva Mcgonagall rolü ise İngiliz aktris Maggie Smith'in ününe ün katmıştı.

ÇOCUKLARINDAN AÇIKLAMA GELDİ

89 yaşındaki smith'ten sevenlerini üzen haber geldi. Ünlü oyuncunun evlatları Toby Stevens ve Chris Larkin annelerinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Haber7'de yer alan habere göre ünlü oyuncunun oğulları "Annemiz, bu sabah (27 Eylül Cuma) erken saatlerde hastanede huzur içinde hayata veda etti. Son derece özel bir insandı. Son anlarında yanında arkadaşları ve ailesi vardı. Geride, gözü yaşlı iki oğul ve beş torun bıraktı" diyerek kendileri için üzücü haberi kamuoyu ile paylaştılar.

Downton Abbey ve Yırtık Rahibe gibi yapımlarda da yer alan Smith İngiliz oyuncular içerisinde en çok tanınan isimler arasında yer almayı başarmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER