Kristal Ayaklar Ödül Töreni Ankara'da düzenlendi

Kristal Ayaklar Ödül Töreni, Başkent Ankara'da düzenlendi. Ankara'da düzenlenen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. Törende Bakan Göktaş'tan önemli açıklamalar gelirken kadın futboluna da değinildi.

Kristal Ayaklar Ödül Töreni Ankara'da düzenlendi

Kadın futboluna destek vermek ve kız çocuklarının yaşadığı zorluklara dikkati çekmek üzere 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara CerModern'de Kristal Ayaklar Ödül Töreni düzenlendi. Törene, Bakan Göktaş'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve davetliler katıldı.

Kadın Futbolcular Derneği, 2023 - 2024 sezonu Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin kadın futbolunun gelişimine katkı sağlanması amacıyla ödül töreni organize edildi. Törenin, 16 takımın katılımıyla yapılacak olan sezonun önemini vurgulamak ve kadın futbolunun görünürlüğünü arttırmak için düzenleneceği belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile protokol imzalayacaklarını belirtti.

KRİSTAL AYAKLAR ÖDÜL TÖRENİ ANKARA CERN MODERN'DE DÜZENLENDİ

Bakan Göktaş, CerModern'de düzenlenen "Kristal Ayaklar Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, sporun sınırları aşan, farklı toplumları bir araya getiren, insanları ortak bir heyecan etrafında birleştiren evrensel bir dil olduğunu söyledi. Ödül alacak olan futbolcuların ise bu dilin birer temsilcileri olduğunu ifade eden Bakan Göktaş, kadın futbolcuların başarılı sporcular olarak ön plana çıkmasının, kadın futbolunun yıllar içindeki yükselişini beraberinde getirdiğini kaydetti. Bakan Göktaş, "Yılın Gol Kraliçesi" ödülünü almaya hak kazanan Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET futbolcusu Armisa Kuc'a ödülünü verdi.

Kristal Ayaklar Ödül Töreni Ankara'da düzenlendi

CerModern'de düzenlenen törende ödül dalları şöyle;

"Yılın Futbolcusu", "Yılın Umut Vaat Eden Genç Futbolcusu", "Yılın Orta Saha Oyuncusu", "Yılın Gol Kraliçesi", "Yılın Fair Play Ödülü", "Yılın Takımı", "Yılın Gazetecisi Yorumcusu/Yazarı", "Yılın Kadın Futbol Gönüllüsü", "Yılın Kalecisi", "Yılın Defans Oyuncusu", "Yılın Teknik Direktörü", "Yılın Alt Yapı Kulübü", "Yılın Kadın Hakemi", "Yılın Yöneticisi" ve "Yılın Kadın Futbol Yatırımcısı/Sponsoru"

Kristal Ayaklar Ödül Töreni Ankara'da düzenlendi - Resim : 2

Bakan Göktaş ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte gecede onur konuğu olan ve "Kristal Altın Ödülü"nü alan Hakkarigücü Teknik Direktörü ve futbolcusu Cemile Timur ile Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı'nın plaketini verdi. Kadın hakları ve refahı konusunda büyük adımlar attıklarını belirten Bakan Göktaş, ödül alan herkese tebrik etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER