Konya'daki okul radyosu geleceğin iletişimcilerini yetiştiriyor

Konya'da bir lisedeki öğretmen Esra Oktay tarafından oluşturulan okul radyosu, iletişim alanında çocuklara büyük fayda sağlıyor.

Konya'daki okul radyosu geleceğin iletişimcilerini yetiştiriyor

Konya'da bulunan Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi'nde büyüyerek bir atölye olan okul radyosu, öğrencilerin ilgisini çekerek iletişim alanında başarılarına başarı katıyor.

Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi'nde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Esra Oktay'ın girişimleriyle oluşturulan okul radyosunda iletişim alanında farklı çalışmalar yapılıyor ve geleceğin iletişimcileri yetiştiriliyor. Okul radyosunda radyo tiyatrosu, diksiyon, podcast, dijital dergi ve gazete atölyeleri yer alıyor. Lisedeki öğrenci toplulukları tarafından yönetilen "Genç Frekans" adlı kapalı devre okul radyosu, iletişim alanına yönelen öğrencileri geliştirerek katkı sağlıyor.

Konya'daki okul radyosu geleceğin iletişimcilerini yetiştiriyor

"RADYO OKULUMUZDA BİR MUTFAK GİBİ"

Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Esra Oktay, proje kapsamında büyüyen radyonun okulda bir eğitim alanı haline geldiğini ifade etti. Oktay, "Radyo, okulumuzda bir mutfak gibi. Topluluklar normalde üniversitelerde oluşturulur ve ilerler. Lisede başlattığımız bu çalışma içerisinde, aslında eğitimin temel amaçları olan güven kazanma, işbirliği içerisinde çalışma, öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirme, Türkçeyi doğru ve düzgün kullanma gibi eğitimler yer alıyor. TRT Radyo ile etkileşimli olarak çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okulda isteyen her öğrencinin, yetenekleri doğrultusunda bu topluluklara dahil olabildiğini söyleyen Esra Oktay, "Bu atmosfere katılan öğrencilerimiz, iletişim alanını sevmeye başladı. Gerçekten sinema ile radyo ve televizyon bölümüne yönelmeler oluyor. Diksiyon anlamında da iyi gelişen ve bu alanda çalışmaya başlayan öğrencilerimiz var" dedi.

10. sınıf öğrencisi Fatma Zişan Çelik ise podcast yayını yaparak çok mutlu olduğunu ve podcast yayınlarını sevdiğini belirtti. Çelik, podcast'in radyonun teknolojik hali olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER