İstanbul'un Resmi sergisi 21 Eylül'de Ankara'da ziyarete açılacak

Beyoğlu'ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde ziyarete açılan “İstanbul'un Resmi” sergisi 5 Eylül tarihine kadar ziyaret edilecek. Serginin Ankara'da da ziyarete açılacağı ifade edilirken 21 Eylül'de kapılarını açacağı ifade edildi.

İstanbul'un Resmi sergisi 21 Eylül'de Ankara'da ziyarete açılacak

Kütür sanat etkinlikleri yakından takip ediliyor. İstanbul ve Ankara'daki etkinlikler vatandaşların gündeminde yer alırken “İstanbul'un Resmi” adlı serginin açılışı İstanbul'da yapıldı. 5 Eylül tarihine kadar İstanbul Beyoğlu'ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde ziyaret edilecek serginin Ankara'da ziyarete açılacağı tarih de belli oldu.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin ilk süreli sergisi “İstanbul'un Resmi”, Banka'nın Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndaki İstanbul temalı resimlerle sanatseverleri bir araya getiriyor. Genel olarak 20. yüzyıl ortaları İstanbul'unun görsel belgesi de olan bu eserler ziyaretçilere nostaljik anlar yaşatıyor.

'İSTANBUL'UN RESMİ' SERGİSİ ANKARA'DA DA ZİYARETE AÇILACAK

Ziyaretçileri İstanbul'un semtlerinde adım adım gezdirirken, İstanbul'un çiçekleri, tekneleri, mevsimleri gibi özgün katmanlarıyla da buluşturan sergi Ankara'da da ziyarete açılacak.

İstanbul'un Resmi sergisi 21 Eylül'de Ankara'da ziyarete açılacak

İstanbul'un Resmi adlı sergi 21 Eylül 2024 tarihinden itibaren Başkent Ankara'da İktisadi Bağımsızlık Müzesi'ndeki Ankara Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluşacak.

İstanbul'un Resmi sergisi 21 Eylül'de Ankara'da ziyarete açılacak - Resim : 2

Sergi Ulus, Ankara'da bulunan İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nin 3. katındaki Ankara Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanırken takvim detayları da belli oldu. Bu çerçevede Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında açılışı planlanan sergi, 21 Eylül'den itibaren Ankaralı sanatseverler ile buluşacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER