İstanbul Photo Awards 10. yılının dördüncü sergisi Ankara'da açıldı

Ankara sergi ve fuarlara ev sahipliği yapmaya devam ederken bunlardan biri daha düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen sergi yoğun ilgi gördü.

İstanbul Photo Awards 10. yılının dördüncü sergisi Ankara'da açıldı

Uluslararası haber fotoğrafı yarışması olarak Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen İstanbul Photo Awards'un 10. yılının dördüncü sergisi Ankara'nın ev sahipliğinde düzenlendi. Düzenlenen sergide Filistin'de yaşanan insanlık dramını gözler önüne seren kareler yer alırken çekilen fotoğrafların hikayeleri de ziyaretçilerle paylaşıldı.

FİLİSTİNLİLERİN DRAMI FOTOĞRAF KARALERİNE YANSIDI!

Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması İstanbul Photo Awards'un 10. yılının dördüncü sergisi, Ankara'da açıldı.

CerModern’deki serginin açılışına, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Aca Jovanovic ve Nikaragua'nın Ankara Büyükelçisi Tatiana Daniela Garcia katıldı.

Karagöz, burada yaptığı konuşmada, İsrail yönetiminin bir yılı aşkın bir süredir mazlum ve mağdur Filistinli insanlara gözünü kırpmadan ve acımasızca uyguladığı soykırımın, her gün televizyonlarda, gazetelerde, dijital mecralarda izlendiğine işaret etti.

İstanbul Photo Awards'da birinci olan Filistinli foto muhabiri Mohammed Salem'in "Yeğeninin Ölü Bedenine Sarılan Filistinli Kadın" başlıklı fotoğrafının hikayesini anlatan Karagöz, "Bu fotoğraf, önümüzdeki 10 yıllara, 20 yıllara, 100 yıllara damgasını vuracak ve bize bu soykırımı hiçbir zaman unutturmayacak." dedi.

Soykırımın masumlar üzerinde yol açtığı travmanın, sadece mağdurları değil, onu izleyen milyonları da aynı şekilde etkilediğine dikkati çeken Karagöz, "Bu fotoğrafa çok uzun süre bakamıyoruz. Vicdanımız sızlıyor. 'Biz böyle bir dünyada acaba ne yapabilirdik' diye soruyoruz kendimize. Her birimiz, 'Bu soykırımın durması ve engellenmesi için acaba yeterince çaba sarf ettik mi' diye soruyoruz, eğer hala vicdanımız varsa. Vicdanımız yoksa zaten bu fotoğrafı ve bunun gibi yüzlerce, binlerce fotoğrafı görmezden gelmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Karagöz yapmış olduğu açıklamasında gazetecilerin aslında tarih boyunca çekmiş oldukları fotoğraflarla savaş suçları ve soykırımları belgelediklerini belirterek Anadolu Ajansı'nın da bugünkü tarihte bu misyonu üstlenmeye çalıştığını belirtti. Karagöz sözlerini bütün fotoğrafçıları İstanbul Photo Awards'a katılmaya davet ederek sonlandırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER