İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul yaz etkinlikleri başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yaz Etkinlikleri kapsamında Metro İstanbul Esenler Kampüsü'nün kapılarının İstanbullulara açıldığı kaydedildi. Bununla birlikte yaz etkinlikleri programının ne zamana kadar süreceği ve detayları da merak edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul yaz etkinlikleri başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul yaz etkinlikleri başladı - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Yaz Etkinlikleri kapsamında, İBB iştiraklerinden Metro İstanbul, Esenler Kampüsü'nü İstanbulluların hizmetine açtı. Metro İstanbul, Esenler’de bulunan Genel Müdürlük Kampüsü’nün kapılarını bu yaz da Metro İstanbul Yaz Okulu ve Açık Hava Sinema Günleri ile İstanbullulara açarken etkinliklerin devam edeceği tarihi açıkladı.

YAZ BOYU EĞLENCE VE EĞİTİMLER SÜRECEK

Metro İstanbul Yaz Okulu, 2023 yılında 10 Temmuz tarihinde başladı. Çocukların ve ailelerin katılım sağlayabileceği etkinlikler 1 Eylül 2023 tarihine kadar Esenler Kampüsü’nde gerçekleştirilecek ve etkinlikler de ücretsiz olacak.

stanbul-buyuksehir-belediyesi-metro-istanbul-yaz-etkinlikleri-basladi.jpg

7 - 10 ve 11 - 14 yaş gruplarına yönelik 2 haftalık toplam 4 dönemden oluşan “Metro İstanbul Yaz Okulu” programında çocuklara robotik kodlama, aikido, atletizm, karikatür, çizgi roman atölyesi, geri dönüşüm atölyesi, yangın bilinçlendirme eğitimi, badminton, voleybol, basketbol, M-çiftçi, bilim otobüsü ve çocuk hakları eğitimi verileceği kaydedildi. Ebeveynlere ise yüz yogası ve toprak saksı yapımı gibi etkinliklerin yanı sıra seminerler de düzenlenecek. Yaz etkinlikleri kapsamında bilgilendirme yapan Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, “Çocuklarımızın eğlenceli ve öğretici etkinliklerle yaz tatillerini verimli geçirmesini istiyoruz. Çeşitli spor dallarını deneyimledikleri, toprakla temas edebildikleri bir ortamda karikatürden robotik kodlamaya pek çok alanda farklı tecrübeler yaşatıyoruz. Aynı zamanda ebeveynlerimiz için sanatsal ve eğitici etkinliklerden oluşan programlar düzenleyerek çocuklarını beklerken neşeli ve verimli zaman geçirme fırsatı sunuyoruz. Bu sene de farklı yaş gruplarından 350’ye yakın çocuk ve ebeveyni buluşacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

METRO İSTANBUL AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ DÜZENLEYECEK

Metro İstanbul Esenler Kampüsü, Açık Hava Sinema Günleri etkinliği ile 18 Temmuz - 24 Ağustos tarihleri arasında her hafta salı ve perşembe günleri saat 21.00’de sinemaseverlerle buluşacak. Ücretsiz gerçekleştirilen Açık Hava Sinema Günleri etkinliğinde katılımcılara patlamış mısır, limonata ve sıcak içecek ikramları yapılacak. Bu yılda İstanbulluların etkinliğe yoğun katılım sağlaması bekleniyor.

SONRAKİ HABER