İş Bankası Atatürk Kütüphanesi'nden öğrenci ve akademisyenlere hizmet

İş Bankası, kuruluşunun 100. Yıldönümü sebebi ile önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre Atatürk Kütüphanesi öğrencilere ve akademisyenlere hizmet verecek.

İş Bankası Atatürk Kütüphanesi'nden öğrenci ve akademisyenlere hizmet

Ulus’taki tarihi binada hizmet veren İktisadi Bağımsızlık Müzesi hem sanatseverlere hem de tarih meraklılarına kapılarını açmaya devam ediyor.

Kültür sanat noktasında önemli projelere imza atan İş Bankası kuruluşunun 100. Yılı sebebi ile yeni projelere devam edecek.

İş Bankası, kuruluşunun 100. yıldönümünde önemli projelere imza atmayı sürdürüyor: Banka’nın, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde açtığı Türkiye İş Bankası Atatürk Kütüphanesi, öğrencilerin, akademisyenlerin ve araştırmacıların hizmetinde olacak.

ÖNEMLİ PROJELERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Türkiye İş Bankası’nın Ankara Ulus’taki tarihi binasında hizmet veren İktisadi Bağımsızlık Müzesi 5 yıldır sanatseverleri, tarih meraklılarını ve öğrencileri ağırlıyor. Nitelikli koleksiyonu, sergileri ve etkinlikleri ile kısa sürede başkentin kültür-sanat hayatında kendisine önemli bir yer edinen müze, İş Bankası’nın kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle önemli projelere ev sahipliği yapıyor.

Kısa bir süre önce “İstikbalinizin Emniyeti-Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” sergisini ziyaretçilerle buluşturan müzede 26 Ağustos Pazartesi günü hem Türkiye’nin hem de İş Bankası’nın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına açılan Türkiye İş Bankası Atatürk Kütüphanesi hizmete girdi.

3 KATEGORİDE ELE ALINIYOR

Müzenin dördüncü katında yer alan bu halka açık ihtisas kütüphanesinin seçkisi, Atatürk, Millî Mücadele, Cumhuriyet Tarihi, İktisat Tarihi ana konuları başta olmak üzere Atatürk’ün okuduğu ve yazdığı kitaplar ile Atatürk’ten bahseden kitaplar olmak üzere 3 kategoride ele alınıyor.

75 KİŞİLİK KAPASİTESİ VAR

Şu anda ise 4 binin üzerinde basılı eserin olduğu kütüphanede dijital kaynaklar da dikkat çekiyor. 29 binden fazla e-kitabın olduğu Atatürk Kütüphanesi’nden 47 kişilik genel okuma salonu, 12 kişilik toplantı salonu ve 16 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER