İliklerine kadar korkmak isteyenler için en korkunç korku filmleri

Korku filmleri genellikle en sık takip edilen ve izlenilen film türleri arasında yerini alıyor. İliklerine kadar korkmak isteyenler için en iyi 5 korku filmi şu şekilde..

İliklerine kadar korkmak isteyenler için en korkunç korku filmleri

Korku filmlerini sevenler olduğu kadar sevmeyenler de bulunuyor. Ülkemizde de korku filmi konusunda pek çok yerli yapım mevcut. Ancak bizler yabancı ve IMDB puanı yüksek 5 korku filmi sıralaması yapacağız.

ŞEYTAN

Listenin ilk sırasında Şeytan isimli bir korku filmi yer alıyor. 1973 yapım yılı olmasına rağmen IMDB’den 8.1 puan almış bir film. Yapıldığı döneme kıyasla başarılı bir film olarak değerlendirilen Şeytan filmini The Exorcist ismi ile bulabilirsiniz.

SAPIK

Yine eski bir yapım olan Sapık filmi de dönemine kıyasla çok başarılı bir yapım. Katil filmi olmasına rağmen son derece beğenilen film IMDB’den 8.5 puan almıştır. Filmin yönetmenliğini Alfred Hitchocok üstlenmiştir.

KAPAN

2017 yapımı olan Kapan filmi de en sık izlenilen korku filmleri arasında yerini alıyor. Jordan Peele’nin yönetmen koltuğunda olduğu filmin IMDB puanı 7.7’dir. Siyahilerle ilgili başarılı bir film olan kapan filmi senaryosu oldukça dikkat çekiyor.

YARATIK

Klasik korku filmleri arasında yerini alan Yaratık filminin puanı 8.5’tir. 1979 yapımı olan Yaratık, aslında bilim kurgu türünde başarılı bir korku filmidir.

HALKA

Halka, bir dönem herkesin yakından tanıdığı bir korku filmi. Ancak bu yapım biraz daha eski. 1998 yapımı olan Halka (The Ring) IMDB’den 7.2 puan alarak en iyi korku filmleri arasına giriyor. Hideo Nakata’nın yönetmen koltuğunda olduğu Halka filmi bugün farklı versiyonlarıyla yine karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER