Harry Potter dizisinin oyuncularını seçme süreci başladı

Fantastik edebiyatın gelmiş geçmiş en ünlü serilerinden olan Harry Potter, 7 kitabına ek olarak 8 filmlik bir sinema serisi olarak beyazperde de yer almıştı. Son kitabın 2007 ve son filmin 2011 yılında yayınlanmasının ardından Harry Potter'ın yeniden ekranlara geleceği açıklanmıştı.

Harry Potter dizisinin oyuncularını seçme süreci başladı

İngiliz yazar J.K Rowling tarafından 1997-2007 yılları arasında yayınlanan 7 kitap dünyada en çok okunan kitaplar arasına girmişti. Daha sonrasında ise 2016 yılında serinin devamı niteliğinde bir tiyatro oyunu yazılmış ve senaryosu kitaplaştırılmıştı.

Ölüm Yadigarları Part 2 ile 2011 yılında sinema serüveni tamamlayan Harry Potter evrenie yeni bir film gelip gelmeyeceği merak edilirken HBO Harry Potter serisinin en başından yeniden dizi olarak çekileceğini açıklamıştı.

OYUNCU SEÇMELERİ BAŞLIYOR

Yapılan açıklamada Harry Potter dizisinin filmlerden daha kapsamlı olacağı ve kitaplarda yazılan fakat ekranlarda gösterilmeyen öyküleri de barındıracağı ifade edilmişti. Serinin yeniden çekilmesi bazı hayranlar tarafından akıllarda soru işareti oluştururken dizi ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Haberglobal'de yer alan habere göre HBO yeni Harry Potter dizi için oyuncu seçmelerine başladı. Oyuncu seçmeleri Birleşik Krallık ve İrlanda kökenli 9-11 yaş aralığındaki çocuklar ile sınırlandırıldı.

HER SEZON BİR KİTABI ANLATACAK

Dizi ile ilgili hazırlık süreci devam ediyor. Şu an için her kitabın her bir sezonu yansıtması planlanıyor. 7 Sezon süreceği ifade edilen Harry Potter dizisinin filmler kadar büyük bir etki oluşturup oluşturmayacağı ise akıllarda soru işareti olarak bulunmaya devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER