Gordion Antik Kenti Ankara'da film festivali ile tanıtılacak

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti önemli bir tarihi alan olarak biliniyor. Özellikle bu bölgenin geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması bölgenin önemli bir turizm noktası olmasını sağladı.

Gordion Antik Kenti Ankara'da film festivali ile tanıtılacak

Başkent Ankara Türk toprağı olmasından binlerce yıl öncesinde bile önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Şehir önemli bir kent olmasının yanında günümüzde kadar ulaşan kıymetli bölgeler ile de adından söz ettirmeyi başardı.

ALANIN TANITILMASI İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Bu kapsamda Frigya uygarlığının başkenti olan Gordion şehri Ankara'nın en önemli arkeoloji yerlerinde üst sıralarda yer alıyor. Ankara'nın önemli bir reklam yüzü olan Gordion Antik Kentini tanıtmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Belediyesi'nin desteği ile önemli bir adım atıldı.

Gordion Vakfı'nın bu kurumların desteği ile Eylül ayında Gordion Arkeofilm Festivali adlı bir program organize edeceği duyuruldu. Uluslararası bir organizasyon olacak bu festivalde pek çok ülke yer alacak.

ANKARA'NIN ÖNEMLİ İSİMLERİ GORDİON İÇİN BİR ARAYA GELECEK

Onlarca ülkenin yüzlerce filmle katılacağı festival ile ilgili konuşan Gordion Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kadim Koç "Kültürel mirasın korunması ve tanıtılması konusunda farkındalık yaratmak ve genç yeteneklerin keşfedilmesini ve desteklenmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Ankara'nın yerel yönetim ve özel kurumlarının da katkı sağlayacağı festival 26-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin göreceği ilgiye göre gelenekselleşmesi büyük bir ihtimal olarak görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER