Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek Şenliği Sincan'da devam ediyor

Özellikle yemeği ile ünlü şehirler arasında üst sıralarda yer alan, ünü ülke sınırlarını aşan Gaziantep'in mutfak kültürü Ankara'ya taşındı. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve halen Sincan'da devam eden festival ziyaretçilerini bekliyor.

Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek Şenliği Sincan'da devam ediyor

Türkiye'nin farklı şehirlerinde, başka illerin farklı yönlerinin tanıtıldığı festivaller düzenleniyor. Festival düzenlendiği yerde eğlenceli anların yaşanmasına neden olurken, tanıtılan yerlerin turizm anlamında ön plana çıkarılmasına destek olunuyor.

Bu kapsamda sık sık tanıtım günlerinin düzenlendiği Ankara'da 3 Ekim'de başlayan Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek Şenliği Sincan ilçesinde devam ediyor.

Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek Şenliği Sincan'da devam ediyor

GAZİANTEP YEMEKLERİNİ TATMAK İSTEYENLER SİNCAN'A BEKLENİYOR

6 Ekim'e kadar devam edecek festival ile insanların Gaziantep'in yemeklerini ve gıdalarını yakından tanıması sağlanıyor. Sincan Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan festivalde kültürel etkinlikler de düzenleniyor.

Düzenlenen şenlik, ücretsiz çiğköfte ikramları, baklava yeme yarışmaları, sıra gecesi konserleri ve çocuk oyun alanlarıyla katılımcılarını bekliyor.

Gaziantep'in beyranından yaprak sarmasına, kebabından baklavasına bir çok ürününü tatma fırsatının bulunduğu festival 6 Ekim itibariyle sona erecek.

TANITIM FESTİVALLERİN ÖNEMİ

Düzenlenen festivaller farklı kültürlerin kaynaşması ve birbiri ile iletişim içerisinde olmasından dolayı önemli etkinlikler olarak görülüyor. kültürleri ile ünlenen şehirlerin bu tarz etkinliklerine farklı yaş gruplarından insanlar aile ve sevdikleri ile beraber katılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER