Galata Kulesi yeniden ziyarete açıldı

Uzun bir dönemdir restorasyon çalışmaları devam eden Galata Kulesinden vatandaşları sevindiren haber geldi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü söz konusu yapıdaki gerekli çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

Galata Kulesi yeniden ziyarete açıldı

Sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin sembol yapıları arasında gösterilen Galata Kulesi bir süredir kapalıydı. Aslını bozmadan ve ilerleyen dönemlere de sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için yapılan bakım çalışmalarının ardından Galata Kulesi bugün yeniden kapılarını açtı.

DUYURU GELDİ

Galata Kulesinin açıldığını duyuran Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü duyuruyu sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan bu müdürlük tarafından yapılan açıklamada "Galata Kulesi'nde onarım çalışmaları tamamlandı! Modern teknoloji ve akademisyenlerimizin rehberliğinde gerçekleştirilen restorasyonla, kulemiz 25 Mayıs'ta tekrar ziyaretçi kabul etmeye başlayacak" denilmişti.

Galata Kulesi yeniden ziyarete açıldı

Bugünden itibaren Galata Kulesi saat başı en fazla 100 kişiyi ağırlayacak şekilde yeniden ziyarete açıldı. Özellikle yaz mevsimine girilmesinden dolayı İstanbul'u ziyaret etmeye gelenlerin Galata Kulesi'ne çıkmak için uzun kuyruklar oluşturması bekleniyor.

TİTİZ ÇALIŞMA DÖNEMLERİ

Geçtiğimiz dönemlerde de İstanbul'un bir diğer sembol yapısı olan Kız Kulesinde benzer bir bakım çalışması dönemine girilmişti. Mevcut yapıyı korumak kadar aslına uygun olarak muhafaza edilmesi noktasında titiz davranılan yapı yeniden vatandaşların ziyaretine açılmıştı.

SONRAKİ HABER