Famagusta dizisinin konusu ne? Türkiye’de neden yayınlanmayacak?

Netflix’te yayınlanacak olan Famagusta dizisine tepkiler çığ gibi büyüyor. Diziye ilişkin RTÜK tarafından yeni karar açıklandı. Famagusta dizisinin konusu ne, Türkiye’de neden yayınlanmayacak? Famagusta ne anlatıyor?

Famagusta dizisinin konusu ne? Türkiye’de neden yayınlanmayacak?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı açıklamasında Famagusta dizisinin Türkiye’de yayınlanmayacağını açıkladı. Kıbrıs Barış Harekatı’na ilişkin Rum propagandası yapan Famagusta dizisi ülkemizde yayına girmeyecek. Şahin’in açıklamasına göre dizi Yunanistan Netflix kataloğunda yayına girecek.

FAMAGUSTA DİZİSİ KONUSU NE?

Dünya’nın en sık kullanılan dizi ve film izleme platformu olan Netflix’te yayınlanacak olan Famgusta dizisi için tepkiler büyümeye devam ediyor. Askerlerimizi işgalci düşman gibi göstermeye çalışan Famagusta dizisi Netflix Türkiye’de yayınlanmayacak.

RTÜK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

RTÜK Başkanı Şahin, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Kıbrıs Türkü'nün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan Kıbrıs Barış Harekâtı, adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada’ya huzur getirmiştir. Kahraman Türk askeri Kıbrıs’a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun gözyaşları silinmiştir”

Kahraman Türk askerini ve ordusunu kötüleyen diziye ilişkin açıklama yapan Şahin, yapımın daha önce televizyonda yayınlandığını daha sonra da Netflix tarafından lisanslandığını söyledi.

Alınan son karar kapsamında Famagusta dizisi ülkemizde yayınlanmayacak. Pek çok kişinin tepkisini çeken yapım, geçtiğimiz günlerde TBMM'de de gündem olmuş, tartışılmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER