Eşkıya konusu, oyuncuları, nerede ve ne zaman çekildi?

Türk sinemasının önemli filmlerinden biri olan Eşkıya’nın yıllardan sonra yeniden televizyonda yayınlanması ile filmin konusu, oyuncuları, nerede ve ne zaman çekildiği merak edildi.

Eşkıya konusu, oyuncuları, nerede ve ne zaman çekildi?

Vizyona girdiği dönemde özellikle Türk sinemasının yeniden canlanması için beklenmedik gişe rekorları kıran Eşkıya filmi bu akşam yeniden televizyonda gösteriliyor. 1996-1997 yılları arasında sinemalarda 2 milyon 571 bin 474 kişinin seyrettiği filmin uzun yıllardan sonra tekrar televizyonda gösterilmesi sinemaseverlerde merak uyandırdı. İnternet üzerinde Eşkıya konusu, Eşkıya oyuncuları, Eşkıya nerede çekildi? Eşkıya ne zaman çekildi? gibi aramalar yapılmaya başlandı. Filme dair merak edilen detayları sizler için derledik.

EŞKIYA KONUSU NEDİR?

Yavuz Turgul’un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Eşkıya filmi, hapse düşmesine yol açan arkadaşından intikam almak için İstanbul’a gelen Baran adındaki bir eşkıyanın büyük şehirde yaşadıklarını ve unutamadığı aşkı Keje ile karşılaşmasını konu alıyor.

EŞKIYA OYUNCULARI KİMLER?

Eşkıya konusu, oyuncuları, nerede ve ne zaman çekildi?

Usta oyuncu Şener Şen’in başrolde olduğu film, Uğur Yücel, Özkan Uğur, Yeşim Salkım, Kamran Usluer, Şermin Hürmeriç, Ülkü Duru, Kayhan Yıldızoğlu, Settar Tanrıöğen, Melih Çardak ve Güven Hokna gibi isimlerin yer aldığı dev bir oyuncu kadrosuna sahip.

EŞKIYA NEREDE ÇEKİLDİ?

Suç, dram ve gerilim türündeki Eşkıya, Şanlıurfa ve İstanbul’un Tarlabaşı semtinde çekildi.

EŞKIYA NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Eşkıya 1996 yılında çekildi. Vizyona girdiği yıl döneminin en yüksek gişe hasılatı elde etmesinin yanı sıra, adeta ölmeye yüz tutmuş Türk sinemasını yeniden ayağa kaldırarak bir dönüm noktası niteliği taşır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER