Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yarın Ankara’da konser verecek

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yarın “Orkestranın Ankara’ya Gelişinin ve Cumhurbaşkanlığı adını Alışının 100. Yılı Özel Konseri” adı ile yarın konser verecek. CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da düzenlenecek olan konsere pek çok önemli isimin katılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yarın Ankara’da konser verecek

Açılış konserinde ise Hasan Uçarsu’nun cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 100’üncü yılına özel bestelemiş olduğu 100. Yıl Türküsü de katılımcılara sunulacak.

Konuya ilişkin CSO Şefi Cemi’i Can Deliorman yaptığı açıklamasında dinleyicilerin konserleri çok özlediğini ve kendilerinin de yeni sezona bu şekilde motive ederek hazırladıklarını belirtti.

KONSER YARIN CSO ADA ANKARA ZİRAAT BANKASI ANA SALON’DA

CSO, sezonun ilk performansını, "Orkestranın Ankara'ya Gelişinin ve Cumhurbaşkanlığı Adını Alışının 100. Yılı Özel Konseri" adıyla, şef Cemi'i Can Deliorman yönetiminde, yarın, CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon'da gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yarın Ankara’da konser verecek

Konserde, Rusya Federasyonu Onur Sanatçısı ünvanına sahip piyanist Nikolai Lugansky, Sergey Rahmaninov'un en önemli eserlerinden 2 Numaralı Piyano Konçertosu'nu, CSO eşliğinde seslendirecek.

SON BÖLÜMÜNÜ BİRLİKTE SESLENDİRECEKLER

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve Mezzosoprano Ezgi Karakaya, Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Tenor Bülent Bezdüz, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Bariton Caner Akgün de solist sanatçı olarak konsere katılacak.

Ankara Devlet Çoksesli Korosu ile CSO, Ludwig van Beethoven'in 9. Senfonisi'nin son bölümünü birlikte seslendirecek.

Öte yandan yeni sezonda Türkiye ve Polonya arasındaki ilişkinin 610. Yıl dönümüne özel Varşova Filarmoni Korosu’nun ilk defa Türkiye’de CSO’da konser vereceği hatırlatıldı. Bu sebeple bu tür konserlerin çok kıymetli olduğunun da altı çizildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER