Bu pide Türkiye’nin en iyi 100 yemeği arasında yer aldı!

Bafra pidesi, birçok yemeği geride bırakarak Türkiye’nin en iyi 100 yemeği arasında 11. sırada yer aldı.

Bu pide Türkiye’nin en iyi 100 yemeği arasında yer aldı!

Birçok Türk yemeğini geride bırakarak Türkiye’nin en iyi 100 yemeği arasında 11. sırada yer alan Bafra Pidesi listeye girdi.

Türkiye’nin en iyi 100 yemeği arasında Bafra pidesi yer aldı. Dünyanın gıda atlası olarak nitelendirilen uluslararası bir internet sitesi tarafından güncellenen Türkiye’nin en iyi 100 yemeği listesine Samsun’dan "Bafra pidesi" 1. sıradan girdi. Daha önceden yayımlanan ‘Dünyanın en iyi ekmeleri’ arasında 1. sırada yer alan Bafra pidesi, bu kez de yemek kategorisinde listeye girdi.

TasteAtlas tarafından güncellenen Türkiye’nin en iyi 100 yemeği arasına Samsun’dan sadece Bafra pidesi girdi. Dünyaca bilinen lezzetlerden biri olmayı başaran Bafra pidesi, listede Antakya künefesi, Afyon sucuğu, lahmacun, sarma, humus, katmer, karnıyarık, Mersin tantuni, kazandibi, gözleme, kokoreç, menemen, sucuk gibi birçok yemeği geride bıraktı ve ön plana çıktı.

Listenin ilk sırasında çeşitli küçük tabaklarla hazırlanan kahvaltı 1’inci sıralara yer alırken kahvaltıyı tombik döner, beyran, dondurma, mantı, mercimek çorbası, hünkar beğendi, Gaziantep baklavası, Kalamar tava ve Adapazarı yöresinden köfte yemeği takip etti.

Bu pide Türkiye’nin en iyi 100 yemeği arasında yer aldı!

BAFRA PİDESİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Bafra pidesinin özellikleri merak ediliyor. Bafra pidesinin uzunluğu 1 metre, kalınlığı 2,5 santim. 1 gün dinlendirilen mayalı hamurun iç harcı yağsız pişmiş kıyma ile çiğ ince doğranmış soğanla hazırlanıyor.

Bafra Pidesi, bol tereyağlı oluşu ile dikkat çeker. Bafra Pidesi dışının çıtır, içinin ise yumuşak olması nedeniyle damaklarda unutulmaz bir tat şöleni yaşatır.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER