Bilecik’te çocukların iç dünyalarındaki yolcuğuna yönelik sergi düzenlendi

Bilecik’teki Şeyh Edebali Üniversitesi’nde, çocuklar ünlü tablolardan esinlenerek iç dünyalarındaki yolculuğu resmetti. Çocukların resmettikleri eserler sergiye açıldı.

Bilecik’te çocukların iç dünyalarındaki yolcuğuna yönelik sergi düzenlendi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerin resimleri "reprodüksiyon" (bir sanat eserini aslına uygun kopyalama) yöntemiyle "Çocuğun İç Dünyasına Yolculuk" adlı resim sergisinde sanatseverlerle buluştu.

Üniversitenin yerleşkesinde Prof. Dr. Azmi Özcan Kütüphanesindeki sergide, 34 öğrencinin Pablo Picasso, Joan Miro gibi ünlü ressamların eserlerinin benzerlerini "kareleme" yöntemiyle yaklaşık 2 ayda yaptığı tablolar yer aldı.

Serginin açılışını yapan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, resimlerdeki çizgilerde, öğrencilerin çocukların ruh hallerine yönelik yorumlamalarının öne çıktığını kaydetti.

YAPILAN ESERLER SANATSAL FAALİYETİN ÖTESİNDE

Ders kapsamındaki yapılan eserlerin bir sanatsal faaliyetin ötesinde çocuğun psikolojik durumu ve gelişimiyle alakalı önemli bilgiler verebildiğine dikkat çeken Kaplancıklı, "Öğrencilerimiz çok güzel çalışmalara imza atmış. Ünlü soyut resim üstatlarının eserlerini yorumlamışlar. Çok güzel bir sergi olmuş. Ellerine, emeklerine sağlık." Ifadelerini kullandı.

Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Raif Zileli de bölümün kurulduğu 2009 yılından bu yana ilk kez böyle bir serginin açıldığını kaydetti.

Öğrencilerinin, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri gibi çalışarak bu sergiye hazırlandığını aktaran Zileli, "Resimler iki yıl bölümümüzde saklanacak. Bu süreçte koridorlarımızı seçilen resimler süsleyecek. 'Üniversite içinden' diye bir kısıtlamamız yok. Bilecik'te yaşayan herkes sergimizi gezebilir." şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Ayşe Sezer, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerine verdiği derslerde çocukların çizdiği resimleri analiz ettiklerini kaydetti.

Öğrencilerin sergi kapsamında ünlü ressamların eserlerini kağıda aktardıklarını kaydeden Sezer, resim bilgisi olmayan 34 öğrencisiyle bu sergiyi gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Öncesinde resim dersi almamış, bu konuda hiçbir bilgisi olmayan 34 öğrencimizle bu çalışmalar ortaya çıktı. Eserlerinin yanlarına orijinallerinin fotokopilerini de koyduk ki ne derece yansıtabildiğimiz görülsün. Çok emek harcadılar, değer verdiler ve titizlendiler. Emeklerinin karşılığında sergi açalım istedik. Bir serginin nasıl hazırlanacağını da gördüler."

Sergi 11 Haziran’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER