Çocuklar kadar büyüklerin de keyifli vakit geçirdiği Külliye’de Ramazan etkinliği, Ramazan’ın manevi hazzını yaşamak isteyenler için 12.00 – 17.00 arasında açık olacak. Katılım sağlayan çocuklar birbirinden farklı etkinliklere katılabiliyor.
Özellikle çocuklar için kurulan sıfır atık, arkadaş bilekliği tasarımı ve hacivat karagöz kukla yapım etkinlikleri minikler tarafından çok beğenildi. Külliye’deki Ramazan etkinliği Ramazan ayı boyunca devam edecek.
ETKİNLİĞİN 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE DE KATILIM YOĞUN
Cumhurbaşkanlığının ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT'nin katkılarıyla düzenlenen "Külliye'de Ramazan" programı üçüncü gününde de yoğun katılımla sürdü.
Beştepe Millet Sergi Salonu'ndaki program kapsamında bugün, Diyanet İzcilik Oyunları, Cep Sineması, 1 Çocuk 1 Dünya programı, Hay-Hak Hacivat-Karagöz Müzikali, masal anlatımı ve vantrolog gösterisi gerçekleştirildi.
ÇOCUKLAR FARKLI ETKİNLİKLERE KATILDI
Çocuklar, ramazan ayının faziletlerinin anlatıldığı eğitici-öğretici ve eğlenceli etkinliklerle vakit geçirdi.
Etkinlik alanında, çocuklara geleneksel sanatları tanıtmak amacıyla geleneksel oyuncaklar, keçecilik, ahşap gemi yapımı ve ahşap baskı sanatı stantları yer aldı.
Ayrıca çocuklar için kurulan "Çevre Müfettişi Sıfır Atık", "Atık Kumaştan Çanta Yapımı", "Ahşap Boyama", "Arkadaş Bilekliği Tasarımı" ve "Hacivat-Karagöz Kukla Yapımı" atölyelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Bugün düzenlenecek olan etkinlikler arasında sergiler, vantrolog ve müzikal gösterileri bulunuyordu. Saat 12.00’de başlayan etkinlikler 17.00’ye kadar devam ediyor.