Başkent Ankara'da 12 Eylül’ün Eşsiz Tanıkları paneli düzenlendi

Başkent Ankara'da düzenlenen etkinlikler vatandaşlar tarafından takip edilmeye devam ediyor. Ankara’da 12 Eylül 1980 darbesi sonrası cezaevinde kalarak hayatlarını kaybeden vatandaşlar adına “12 Eylül’ün Eşsiz Tanıkları” paneli gerçekleştirildi.

Başkent Ankara'da 12 Eylül’ün Eşsiz Tanıkları paneli düzenlendi

Başkent Ankara birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ankara'da düzenlenen etkinlikler kapsamında takvim bilgileri vatandaşlara duyurulurken yeni bir açıklama daha geldi. Ankara’da 12 Eylül 1980 darbesi sonrası cezaevinde kalarak hayatlarını kaybeden vatandaşların eşlerinin katıldığı “12 Eylül’ün Eşsiz Tanıkları” paneli düzenlendi.

Yesevi Hareketi Derneği tarafından geçmişin izlerini bugüne taşıyan ve güçlü kadınların hikayelerini dinleme fırsatı oluşturan “12 Eylül’ün Eşsiz Tanıkları” paneli düzenlendi. Ankara’da Ulucanlar Cezaevi Müzesi, 12 Eylül’ün karanlık günlerine tanıklık etmiş isimleri ağırladı.

ANKARA'DA “12 EYLÜL’ÜN EŞSİZ TANIKLARI” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Moderatörlüğünü Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Ayşe Filiz’in üstlendiği panele, 12 Eylül 1980 darbesi sonrası cezaevinde hayatını kaybeden vatandaşların eşleri katıldı. Çok sayıda vatandaşında katıldığı panelde duygusal anlar yaşandı. 1980 öncesinde ülkücü camianın Doğu'nun Başbuğu olarak andığı Yılma Durak’ın eşi Lamia Durak, “Bu panel neden düzenlendi? Cezaevindekiler kitaplarda ve haberlerde okundu. Bir de madalyonun arka yüzü vardı. Cezaevinde olanların aileleri. Ailelerinin çektikleri.'' dedi.

Başkent Ankara'da 12 Eylül’ün Eşsiz Tanıkları paneli düzenlendi

Açıklamalarına devam eden Durak, ''Neler çektikleri, çocuklarıyla ne yaptılar, cezaevinde görüşleri nasıldı? Bunları dilimiz döndüğünce anlatmak için buradayız. Bizden sonraki meseleleri devredelim. Meseleyi bilsinler. Türklük, Türkçülük ve Ülkücülük nedir? Ülkücüler hangi zahmeti çekti. Ülkücüler hak etti mi bu cezayı? Hak etmediler bence. Tek suçları vatanlarını canlarından aziz bilip orak çekici başka güçlere teslim olmamak. Türklüğü ilelebet daim etmekti” ifadelerini kullandı. Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz da Ülkücü hareketin kadın tarafı da olduğundan bahsetti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER