BAE Başkent Millet Bahçesi'nde Kültür Festivali düzenliyor!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ilişkileri geliştirmek ve kültürel etkileşimi artırmak hedefleri ile BAE’nin Ankara Büyükelçiliği Kültür Festivali düzenliyor.

BAE Başkent Millet Bahçesi'nde Kültür Festivali düzenliyor!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında kurulan iyi ilişkilerin bir adım daha öteye taşınması amacıyla BAE Ankara Büyükelçiliği yeni bir etkinlik daha düzenliyor. Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’nde BAE Ankara Büyükelçiliği tarafından Kültür Festivali gerçekleştiriliyor. Bu etkinlik bugün başlarken iki gün devam edecek.

Vatandaşların ziyaretine açık olan Kültür Festivali açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, BAE'nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez Zahiri, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli iştirak etti. Kültürel zenginliklerin aktarıldığını söyleyen Bakan Yardımcısı Serdar Çam yapılan etkinliğin iki ülkeyi birbirlerine daha çok yaklaştıracağını belirtti.

BAE Başkent Millet Bahçesi'nde Kültür Festivali düzenliyor!

Çam, BAE'nin ekonomi, ticaret ve uluslararası faaliyetlerdeki başarılarını Türkiye'nin her zaman gururla yad ettiğini kaydederek, bundan sonraki süreçte de bu zenginlikleriyle, kültürel faaliyetleriyle birlikte artan ivmeyle bu ilişkilerin gelişerek artmasına katkı sağlayacak her türlü çabayı göstereceklerinin altını çizdi.

Barışın korunması ve gelişmesi için gösterilen çabaların kıymetli olduğunu aktaran Çam, "Güçlü, muktedir, yetkin devletlerin, ülkelerin bu coğrafyada etkin olması çok kıymetli. Dolayısıyla başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere, bu coğrafyada aktif olan bütün devletlerin başarılı olması, barışın tesisi konusunda çaba sarf etmesi çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin de bu coğrafyada barışın ve huzurun tesisi için büyük bir mücadele verdiğini kaydeden Çam, her alanda da aktivite ve çabalarını artırdıklarını dile getirdi.

- Hedef, yıl sonuna kadar 60 milyon turist

Çam, Türkiye'nin 1,3 trilyon dolara yaklaşan ekonomik gücü, 60 milyar dolarlık turizm geliri ve 300 milyar dolara yaklaşan ihracat potansiyeliyle bütün dostları ve kardeşleriyle işbirliklerini artıracağını ve bütün kazanımlarını paylaşmaya daha da hazırlıklı olacağını anlattı.

Geçen yıl 55 milyon uluslararası turisti ağırladıklarını ve bu sene hedefin 60 milyon olduğunu aktaran Çam, Kovid-19 salgınından sonra Avrupa'da turizm gelirleri artan ülkeler arasında ilk sırada yer aldıklarına dikkati çekti.

BAE Başkent Millet Bahçesi'nde Kültür Festivali düzenliyor! - Resim : 2

- BAE-Türkiye ilişkileri 51. yıldönümünde

Büyükelçi Zahiri de BAE ile Türkiye arasındaki tarihi ve sağlam ilişkileri kutlamak üzere, ilişkilerin 51. yıldönümünde bir araya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu etkinliğin, iki halkı birbirine bağlayan derin kültürel bağlara ve ortak değerlere ışık tutmakta olup, miraslar hakkında bilgi paylaşımı ve anlayışı pekiştirmek için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Açılış kapsamında halk oyunları, ud ve kanun gösterisi de yapıldı.

Öte yandan gerçekleştirilen festival sadece Ankara’da olmayacak. 15-16 Eylül tarihlerinde Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’nde yapılan festival 19-20 Eylül tarihlerinde İstanbul Ümraniye’de 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda devam edecek. Festivalde çeşitli gösteriler yapılırken BAE’ye ait yemekler, kıyafetler ve kültürel materyaller sergileniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER