ATO Congresium’da Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi konseri

ATO Congresium’da bugün Türk sinemasının önemli isimlerinden olan Türkay Şoray’ın sinema filmlerinde şarkılar senfonik yorumla konserle ATO Congresium’da izleyenlerle buluşacak.

ATO Congresium’da Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi konseri

ATO Congresium’da bugün düzenlenecek olan konser öncesinde Orkestra Şefi Rustam Rahmodeov tarafından önemli açıklamalar geldi.

Türkan Şoray’ın sanatçı kişiliğinin, filmleri ve filmlerdeki şarkıların nesillerinin birleştirildiğini ifade eden Rahmedov, bu tür projelerin devam etmesi halinde aktarışların devam edeceğinin de altını çizdi.

Türk sinemasının Sultanı" Türkan Şoray'ın sinema filmlerindeki şarkılar, senfonik yorumla "Türkan Şoray'ın Sonsuz Senfonisi" konserinde sanatseverlerle buluşuyor.

ATO Congresium'da bugün düzenlenecek konserin orkestra şefi Rustam Rahmedov, AA muhabirine konsere ilişkin açıklamada bulundu.

"ANKARALI SANATSEVERLER DE KEYİF ALACAK"

İstanbul'da haziranda yaptıkları konseri, ikinci kez sunmanın heyecanı içinde olduklarını dile getiren Rahmedov, şöyle konuştu:

"Yeşilçam şarkılarında hem türkü hem de rock müziği formları var. Senfonik aranjmanlar Yeşilçam şarkılarına değer katıyor, şarkılar daha güzelleşiyor ve daha geniş bir kitleye hitap edebiliyor. Harika müzisyenlerle bir araya geleceğiz. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Opera ve Balesi bünyesinde çalışan arkadaşlarla bu projeyi yapmaktan çok memnunuz. Umuyorum Ankaralı sanatseverler de keyif alacak."

16 ŞARKI SESLENDİRİLECEK

Rahmedov, konserde aralarında "Devlerin Aşkı", "Artık Sevmeyeceğim" ve "Azize"nin de bulunduğu Türkan Şoray'ın filmlerinden 16 şarkının seslendirileceğini bildirdi.

Öte yandan projenin koordinatörü ve konserin solistlerinden olan Melis Kızılaslan ve yapımcı Cemalettin Kömürcü, yaptığı açıklamasında Yeşilçam’ın efsanelerinden olan Türkan Şoray’ın bu sefer konserde izleyenlerle buluşturma amacıyla projenin hayata geçtiğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER