Aşık Veysel'in Ankara'daki dernek binası "öğrenci konuk evi" olarak hizmet veriyor

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun torunu Ankara'da faaliyet gösteren dernek binasını dedesinin manevi mirası olması sebebiyle "kız öğrenci konuk evi"ne dönüştürdü. Dernek, sayısız kız öğrenciyi kendi bünyesinde ağırlıyor.

Aşık Veysel'in Ankara'daki dernek binası "öğrenci konuk evi" olarak hizmet veriyor

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun manevi mirası olarak değerlendirilen dernek binası Ankara'da kuruldu. Dernek binası Veysel'in eğitime verdiği önem sebebiyle "kız öğrenci konuk evi" olarak hizmet veriyor.

Aşık Veysel'in torunu Halil Süzer, vefatının yıl dönümünde dedesinin Sivas'taki kabri başında anılacağını, ardından Aşık Veysel Müzesi önünde müzik dinletisi sunulacağını söyledi.

"Biz yer yıl buradan dedemize gidiyoruz. Ayrıca çeşitli kuruluşlar, okullar ve üniversiteler de etkinlikler yapıyor. Onlara orada dilimiz döndüğünce dedemizi anlatmaya çalışıyoruz." diyen Süzer, 1973'de hayatını kaybeden dedesinin hatıralarının ise Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Aşık Veysel Kültür Derneği'nde yaşatıldığını söyledi.

Süzer, 1972'de açılan derneğin kuruluşunda dönemin bürokratları, iş adamları ve üniversitelerden öğretim üyelerinin öncülük ettiğini anlattı.

DEDESİ EĞİTİME ÖNEM VERDİĞİ İÇİN ÖĞRENCİ YURDUNU KURDU
Süzer, eğitime önem veren dedesinin bu isteğini yerine getirmek amacıyla dernek binasının yaklaşık 5 yıl önce kız öğrencilere konuk evi olarak hizmet etmesi için harekete geçtiklerini belirtti.

Projenin çeşitli sebeplerden dolayı ertelendiğini ancak bir yıl önce dernek çatısı altındaki konuk evinde öğrencileri ağırlamaya başladıklarını belirten Süzer, "Zeki, pırıl pırıl 40 kızımız konuk evinde kalıyor ve çoğunlukla güzel sanatlar okuyor. Dedemin isteğini yerine getirmiş olduk. Bu şekilde devam ediyoruz. İnşallah daha güzel olacak." dedi.

Konuk evinden yararlanmak isteyen kız öğrencilerden özel bir şart aranmıyor. Dernekte kalmak isteyen kişilerin yetkili kişiye ulaşması yeterli olacaktır. Konuk evinde uygunluk olması durumunda öğrenciler, derneğe yerleşebilirler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER