Ankara'da UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri başladı

Başkent Ankara'nın kent tarihi ve kültürüne ışık tutan yapıları hayata yeniden kazandırma çalışmalarının ardından yeni bir açıklama geldi. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin tanıtımı için belediye yeni bir programa imza attı.

Ankara'da UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri başladı

Başkent Ankara'nın tarihi yapıları görenleri büyülemeye devam ediyor. Başkentin tarihi ve kültürel yapılarının dünya ülkelerine tanıtılması için turizm çalışmaları sürerken UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin yakından tanınması için Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

ABB tarafından Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin tanıtılması için “UNESCO Dünya Mirası Gezileri”ni başlattı.

ANKARA'DA “UNESCO DÜNYA MİRASI ANKARA GEZİLERİ” BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent tarihini canlandırmak ve turizmi canlandırmak için başlattığı kent gezilerini çeşitlendirerek devam ettiriyor. Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşların Ulus tarihine ışık tutan Ankara Kalesi, Roma Tiyatrosu ve Arkeopark’ı daha yakından tanıması için “Ankara Miras Şantiye Gezileri” düzenleyen ABB, bu kez Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi için ‘UNESCO Dünya Mirası Gezileri’ programını başlattı. Uzman rehberler eşliğinde ücretsiz olarak düzenlenen gezilere ilişkin merak edilenler de belli oldu.

Ankara'da UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri başladı

ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin yakından tanınması için düzenlediği gezinin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken uzman rehberler eşliğinde ücretsiz olarak düzenlenen geziye katılan Başkentliler tarihi yapılar hakkında merak ettiklerini de sorma fırsatı buldu. Öte yandan ABB'nin resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yapılan açıklamada ''Kent tarihini tanıtmak ve turizmi canlandırmak için ücretsiz olarak düzenlediği gezilerimizi çeşitlendiriyoruz. UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin yakından tanınmasını için düzenlediğimiz “UNESCO Dünya Miras Gezileri” başladı.'' ifadeleri yer alırken vatandaşların ücretsiz gezilerimize katılmak üzere ayrıntılı bilgi almak için de 0312 507 37 80 numarasını arayabilecekleri ifade edildi.

SONRAKİ HABER