Ankara'da sanat rüzgarı! Oktay Anılanmert Retrospektif sergisi sanatseverlerle buluştu

Ankara'da, sanatseverlerle yeni bir sergi buluştu. Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi binası içerisinde yer alan sergi, Ankaralı sanatseverlerden de tam not aldı.

Ankara'da sanat rüzgarı! Oktay Anılanmert Retrospektif sergisi sanatseverlerle buluştu

Ankara'da, kültür sanat etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Çeşitli kültür sanat etkinliklerine bir yenisi de Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi binasında yer alan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde gerçekleşti.

Ankara'da sanat rüzgarı! Oktay Anılanmert Retrospektif sergisi sanatseverlerle buluştu

Sanatçı Oktay Anılanmer sergisi, 2018 yılında hayatını kaybeden sanatçı Anılanmert'in geçmiş yıllarda açtığı sergilerden bir seçkiyi barındırıyor. Anılanmert'in Boston'da yaptığı çalışmalarından doğan ve hareketin öne çıktığı daha renkli eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Ankara'da sanat rüzgarı! Oktay Anılanmert Retrospektif sergisi sanatseverlerle buluştu - Resim : 2

Sergide, pantomim sanatındaki kısa ve öz anlatımların iç içe geçen beden dili ve oyun temalarının yeniden resimleşerek birbirlerini besledikleri eserler yer alıyor. Öte yandan sergide, Anılanmert’in sanatçı kişiliğinin oluşmasında önemli rol oynayan eserler de bulunuyor.

ANILANMERT'İN 50 ESERİ SERGİLENİYOR

Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Beril Anılanmert, Oktay Anılanmert'in sergide 50 eserinin sergilendiğini belirterek, bu eserlerin teknik olarak uygulananlar, desenler ve yağlı boya resimlerini içerdiğini söyledi.

Ankara'da sanat rüzgarı! Oktay Anılanmert Retrospektif sergisi sanatseverlerle buluştu - Resim : 3

Oktay Anılanmert'in çok yönli bir sanatçı olduğunu ifade eden Beril Anılanmert, sergilenen eserler içinde genellikle değişik dönemlere ait bazı grupları temsil eden örnekler koymaya çalıştıklarını ve bunların içerisinde ‘Bosfor Efsanesi, ‘Ak Üstünde Ak Çıplaklar’, ‘Hazerfen Efendi Öğrencilerinin Uçma Denemeleri’ gibi çalışmaların da yer aldığını aktardı.

1 Temmuz'a kadar devam edecek sergi, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3’üncü katında yer alan Ankara Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ilgisine sunuluyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER