Ankara'da Osmaniye Tanıtım Günleri düzenlenecek

İllerin tanıtım günlerine olan ilgi devam ederken Ankara'da düzenlenen bu etkinliklerin tarihleri de sıkı sıkıya takip ediliyordu. Kentte düzenlenecek tanıtım günleri için açıklama beklenirken merak edilen takvim belli oldu.

Ankara'da Osmaniye Tanıtım Günleri  düzenlenecek

İllerin tanıtım günleri ilgi görmeye devam ediyor. Başkent Ankara'da düzenlenen ve düzenlenecek olan tanıtım günlerine ilişkin takvim merak ediliyor. Ankaralıların farklı kültür ve lezzetleri tanımaları için yapılan bu günlere dair araştırmalarını sürdürürken takvim belli oldu. Bu çerçevede kentte Osmaniye Tanıtım Günlerinin start alacağı öğrenildi.

Başkent Ankara, Osmaniye'nin damak çatlatan lezzetleri ve kültürel zenginlikleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Ankara'da düzenlenecek olan Osmaniye Tanıtım Günleri'ne Osmaniye'nin ünlü lezzetleri bir araya gelecek.

OSMANİYE'NİN YÖRESEL LEZZETLERİ ANKARA'DA TANITILACAK

Osmaniye'yi Tanıtma Derneği tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkez'inde Osmaniye Tanıtım günleri düzenlenecek.

Ankara'da Osmaniye Tanıtım Günleri  düzenlenecek

Osmaniye'nin yöresel lezzetleri 19 - 22 Eylül tarihleri arasında Ankara'da tanıtılacak. Etkinlikte Osmaniye'nin yöresel lezzetlerinden;

  • Zorkun Tava,
  • Kadirli sucuğu,
  • etli kömbe,
  • kısır,
  • fıstıklı kebap,
  • Osmaniye simidi,
  • Kadirli turpu vatandaşların beğenisine sunulacak.

Ankara'da Osmaniye Tanıtım Günleri  düzenlenecek - Resim : 2

Etkinlik boyunca yalnızca yöresel ürünler değil, aynı zamanda çeşitli aktivitelerinde yer alacağını söyleyen Osmaniye'yi Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Çolpan, " Osmaniye'nin meşhur yöresel ürünleri, Ankaralıların beğenisine sunacağız. Etkinlik alanında Osmaniye fıstığı ve Osmaniye bayram kömbesi ikramları gün boyunca devam edecek." dedi. Ayrıca Kızılay meydanında 80 bin paket Osmaniye'nin tescilli ürünü olan yer fıstığı dağıtılacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER