Ankara'da Macaristan festivali hazırlıkları tamamlandı

Ankara’da düzenlenecek olan Macaristan Festivali ile Ankaralılar bu ülkenin kültürünü daha yakından tanıyabilecekler.

Ankara'da Macaristan festivali hazırlıkları tamamlandı

Ankara’da kültürel etkinliklere yönelik festivaller devam ediyor. Bu çerçevede Macaristan Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Cumartesi günü yapılacak olan etkinliğin adresi CerModern olacak. Saat 13:00’da başlayacak olan festivalin açılışı Macaristan kültürüne ait halk müzikleri ve danslar ile yapılacak.

Macar kültürüne ait yemeklerin sunumlarının da yapılacağı etkinlikte çeşitli atölyeler de bulunacak. Macaristan’a ait kültürel tüm unsurlar festivalde yansıtılmaya çalışılacak. Yöresel lezzetlerin de tadılabileceği festival gün sonunda konserlerle tamamlanacak.

MACARİSTAN FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLACAK

Ankaralılar, Macar-Türk Kültür Yılı kapsamında düzenlenecek festivalle Macaristan halk müzikleri, dansları ve yemeklerini tanıma fırsatı bulacak. CerModern'de cumartesi günü, farklı kültürleri tanımak isteyenler için "Macaristan Festivali" düzenlenecek. Sanat etkinliklerinin de yer alacağı festival, saat 13.00'te Macar halk müziği, dansı ve yemek sunumlarıyla başlayacak.

Festivalde çocuklar için boncuk işi, dans ve kaligrafi sanatı gibi atölyeler yer alacak, katılımcılara Macaristan'ın farklı bölgelerinin geleneklerini de tanıma fırsatı sunulacak. Macar fotoğraf sanatçısı Milan Radisics'in Türkiye manzaralarını yeni bir açıdan sunan eserlerinin de sergileneceği festivalde, Macaristan'a ait yöresel lezzetler yer alacak. Katılımın ücretsiz olduğu ve gün boyunca devam edecek festivalde, akşam saatlerinde de Uj Gereben, Muzsikas ve Balint Barsony&MRP müzik grupları sahne alacak.

Macaristan kültürünü yakından tanımak isteyen Ankaralılar gerçekleştirilecek festivale katılabilecekler. Ücretsiz olan bu festival hafta sonu sosyal faaliyetleri açısında Ankaralıların bir seçeneği olacak. Kültür ve sanatın birleşeceği festivalde renkli görüntülerin ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER