Ankara'da Etkili Hutbe Sunumu Yarışması ödülleri dağıtıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Etkili Hutbe Sunumu Yarışması kapsamında dereceye girenlere ödülleri Ankara'da düzenlenen törenle teslim edildi.

Ankara'da Etkili Hutbe Sunumu Yarışması ödülleri dağıtıldı

Yurt genelinde etkinliklere devam eden Diyanet İşleri Başkanlığı, din görevlileri için de özel bir yarışma düzenleneceğini duyurmuştu. Türkiye'nin dört bir yanında din görevlileri arasında düzenlenen etkili hutbe sunumu yarışması yoğun katılıma sahne olurken dereceye giren adaylara ödülleri Ankara'da düzenlenen törenle teslim edildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ödülleri adaylara kendisi takdim etti.

ANKARA'DA DÜZENLENEN TÖRENE ALİ ERBAŞ'TA KATILDI!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ve din görevlilerinin etkili hutbe sunumu becerilerini geliştirmeyi hedefleyen yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce katılım oldu. Vanlı din görevlisi Ahmet Çağlı, İstanbul’da birinci seçildikten sonra Antalya’da düzenlenen Türkiye finalinde üçüncü gelerek Ankara’da düzenlenen törende Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın elinden ödülünü aldı.

Erbaş, törende yaptığı konuşmada, din görevlilerinin toplum üzerindeki etkisini vurgulayarak, Çağlı’yı ve diğer finalistleri başarılarından dolayı tebrik etti. Ahmet Çağlı, Türkiye genelinde elde ettiği bu başarıyla hem İstanbul’da görev yaptığı cemaatin hem de memleketi Van’ın gururu oldu. Çağlı, yaptığı açıklamada, hutbenin sadece bir vaaz değil, insanlara rehberlik eden bir iletişim aracı olduğuna dikkat çekti. Yarışmaya katılma sürecinde destek veren herkese teşekkür eden Çağlı, bu başarının kendisi için bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Etkili Hutbe Sunumu Yarışması açıklandığı andan itibaren yurt genelinde yoğun ilgi görmüş, din görevlilerinin katılımları dikkat çekmişti. Ülke genelinde düzenlenen yarışmada önce ilçe ardından iller arası yarışmalar yapılmış, son olarak final turu ile dereceye giren adaylar belirlenerek ödül töreni beklenmeye başlanmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER