Ankara'da Cumartesi günü Mesnevi Sohbetleri programı düzenlenecek

Ankara Mevlevihanesi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ederken bu kapsamda Cumartesi günü düzenlenecek olan etkinlik açıklandı. Mesnevi Sohbetleri programı için tarih belli oldu.

Ankara'da Cumartesi günü Mesnevi Sohbetleri programı düzenlenecek

Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı kültür sanat etkinliklerine tüm hızı ile devam ederken bu kapsamda düzenlenecek olan yeni program duyuruldu. Mesnevi Sohbetleri programı için beklenen tarih duyuruldu. Program Ankara Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilecek.

ANKARA'DA MESNEVİ SOHBETLERİ PROGRAMI YAPILACAK!

Ankara'da 24 Ağustos Cumartesi günü "Mesnevi Sohbetleri" programı yapılacak. Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı tarafından Ankara Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilecek program, her ay düzenli olarak Başkentlilerle buluşacak.

Altındağ Belediyesi tarafından da desteklenen sohbetler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mevlevi Postnişini ve Mesnevihan Nezih Çetin tarafından verilecek. Programa, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 22. kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi ile 22. kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanvekili Esin Çelebi de katılacak. ​​​​​​​

Düzenlenecek olan törene yoğun katılım beklenirken bundan sonra programın her ay düzenli olarak Ankaralılarla buluşmaya devam edeceği ifade edildi. Böylelikle her ay sohbetlere katılmak isteyen kişiler düzenli olarak bir araya gelmeye devam edecekler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER