Ankara'da bir öğretmen şehirdeki camileri gezip fotoğraflayarak tarihe ışık tutuyor

Anadolu topraklarının dört bir yanında yüzlerce yıl önce inşa edilmiş ve mimarisi ile kendisine hayran bırakan camiler yer alıyor. Ankara'da ev sahipliği yaptığı camiler ile hem ibadethane ihtiyacını karşılıyor hem de geçmiş yıllarda bir yolculuğa çıkma hissiyatı yaşatıyor.

Tarihi eserler her dönem insanların ilgisini çekmeyi başaran unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Binler ve yüzyıllar öncesinden insanların yaptığı eserler ve yaşadıkları yerler o dönem toplumlarını yakından tanıma konusunda yardımcı oluyor.

SALGIN ZAMANI BAŞLADI

Ankara'da da Salih Yancı adlı bir öğretmen son bir kaç yıldır edindiği cami fotoğrafları çekme hobisini zaman içinde giderek ilerletti. Pandemi döneminde bu hobisine başladığını ifade eden Yancı Ankara'daki camileri gezerek fotoğraflarını çekip sosyal medya hesabından paylaştığını söylüyor.

Öğretmen Salih Yancı açtığı Eski Ankara Camileri adlı sosyal medya hesabının gittiği camilere bakım yapılma ihtimalini oluşturduğunu belirtti.

Ankara'da bir öğretmen şehirdeki camileri gezip fotoğraflayarak tarihe ışık tutuyor

"BUNLARA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

Ankara'daki 150'ye yakın camiyi gezdiğini söyleyen Yancı köy camilerinin bakımsız bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Salih Yancı "Tarihi eser değil diye buralara önem vermemek olmaz. Bu duvarların nakışlarını, tavanın süslemelerini yapan ustalar öldü. Onların şahsı manevilerine ve sanatlarına saygı olarak tarihi eser olmasa bile bunlara sahip çıkmamız lazım"

Şehrin önemli bir tarihi konusuna değinen Yancı kişisel hobisi olarak cami gezme işini sürdürüyor. Bu konuda yetkililerin farkındalık sahibi olmasını sağlayan Öğretmen Salih Yancı camileri yakından tanıtarak bir gönüllü elçi görevi üstleniyor.

Kaynak: Haberankara.com