Ankara'da "Ata'nın Sevdiği Şarkılar Konseri" mest etti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu "Türkiye Kültür Yolu Festivali" etkinlikleri çerçevesinde Ankara’da "Ata'nın Sevdiği Şarkılar Konseri" gerçekleştirildi.

Ankara'da "Ata'nın Sevdiği Şarkılar Konseri" mest etti!

Ankara’da kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında önemli etkinlikler yapılmaya devam ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı son yıllarda "Türkiye Kültür Yolu Festivali" etkinlikleri ile ses getiriyor. Bu etkinlikler kapsamında 16 ilde ayrı ayrı festivaller düzenlenirken Ankara’da ise bu festival gerçekleştirilen "Ata'nın Sevdiği Şarkılar Konseri" ile devam etti.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARI SESLENDİRDİLER

Kültür ve Turzim Bakanlığı’nın etkinliğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Oldukça beğenilen sahne performansları dikkat çekerken katılımcılar çok iyi vakit geçirme imkanı buldular. Konser sonunda ise “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” şarkısı ile sürpriz yapıldı.

Ankara'da "Ata'nın Sevdiği Şarkılar Konseri" mest etti!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Ankara Tarihi Salon'da verilen konserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçıları Turgut Karadeniz ve Neşe Dursun Saraç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği şarkıları seslendirdi.

Repertuvarda, "Sarı Zeybek", "Yine Bir Gülnihal", "Yanık Ömer" isimli şarkılarının yanı sıra "Fikrimin İnce Gülü", "Kimseye Etmem Şikayet" gibi şarkılar yer aldı.

SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM SÜRPRİZİ

Konserin sonunda Şerif Mahzuni tarafından bestelenen Sarı Saçlım Mavi Gözlüm isimli şarkı dinleyicilerden büyük alkış aldı. Türkiye Kültür Yolu Festivali etkinlikleri, 29 Eylül'e kadar devam edecek.

Ankara'da "Ata'nın Sevdiği Şarkılar Konseri" mest etti! - Resim : 2

"Ata'nın Sevdiği Şarkılar Konseri" oldukça büyük beğeni toplarken Türkiye Kültür Yolu Festivali etkinlikleri çok çeşitli konseptlerde sürecek. Sadece konser değil çeşitli kültürel etkinlikler yapılarak sanatın her alanı ile insanlar buluşturuluyor. Bu çerçevede sadece Ankara’da değil çok farklı illerde etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER