Ankara Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları, "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmini izledi

Türk sanat tarihinin en önemli yapı taşlarından biri olarak kabul edilen ve bir dönüm noktası olarak kabul edilen Özsoy operasyonunun sahnelenme hikayesini beyaz perdeye taşıyan Bir Cumhuriyet Şarkısı'nın filmi izleyenlerden tam not almayı başardı.

Ankara Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları, "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmini izledi

Beyaz perdede yeni vizyona giren filmler arasında yer alan Bir Cumhuriyet Şarkısı filmi, ilk gününde yoğun ilgi gördü. Filmi ilk gün izleyenler arasında yapımda rol üstlenen Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları da yer aldı. Kendi oynadıkları filmi hep birlikte izleyen sanatçılar hem büyük bir gurur hem de heyecan yaşadılar.

BİR CUMHURİYET ŞARKISI FİLMİ VİZYONA GİRDİ!

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği, Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ve ilk Türk operası olma özelliği taşıyan Özsoy Operası'nın sahnelenme hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" sinemaseverlerle buluştu.

Filme müzik desteği veren ve filmde rol alan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, vizyonun ilk gününde filmi bir arada seyretti. Sinema Senfoni Orkestrası Ankara Müdürü Mutlu Özer, iki ayrı orkestradan oluşan 60 kişilik bir ekiple filme katkı sunduklarını söyledi.

Özer filmin çekimleri esnasında büyük bir keyif aldıklarını belirterek ilk vizyon gününde 30 kişilik ekipleriyle bir araya gelerek filmi izleme kararı aldıklarını söyledi. Müdür Özer filme destek olmak için grup olarak geldiklerini söyleyerek filmi izlerken yapımda yer aldıkları için hem büyük bir mutluluk duyduklarını hem de Türk operasının yaratılış hikayesini anlatan bu filmde yer almaktan gurur duyduklarını söylediler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER