Ankara Sanat Galerisi’nde İstanbul’un Resmi Sergisi başladı

Ankara Sanat Galerisi bu sefer kapılarını İstanbul’un Resmi sergisi için açıktı. Serginin pazartesi dışındaki tüm günler saat 10.00 – 18.00 arasında ücretsiz açık olacağı ifade edildi.

Ankara Sanat Galerisi’nde İstanbul’un Resmi Sergisi başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Türkiye Kültür Tolu Festivali’nin Ankara ayağı 21 Eylül Cumartesi günü başladı.

Ankara Sanat Galerisi’nde açılan serginin büyük bir kısmını 20. Yüzyıl ortalarındaki İstanbul’u ziyaretçilerine sunuyor.

SANATSEVERLERLE BULUŞTURUYOR

-İş Sanat büyük bir beğeni kazanan 'İstanbul'un Resmi' sergisini İktisadi Bağımsızlık Müzesi'ndeki Ankara Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşturuyor.

ANKARA’DA DEVAM EDİYOR

İş Sanat'ın 'İstanbul'un Resmi' başlıklı sergisi, yaklaşık bir yıl boyunca Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nin ilk süreli sergisi olarak, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Bankanın Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndaki İstanbul temalı resimlerle Anadolu ve Avrupa yakalarından manzaraları sanatseverlere sunan sergiden geniş bir seçki, yolculuğuna Ankara'da devam ediyor.

21 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ AÇILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Ankara ayağı kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü Ankara Sanat Galerisi'nde açılan sergi, çoğunlukla 20. yüzyıl ortaları İstanbul'unun birer görsel belgesi de olan eşsiz eserler aracılığıyla ziyaretçileri İstanbul'un semtlerinde adım adım dolaştırıyor.

Bu hafta sonundan itibaren 3 farklı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ulus’ta bulunan İktisadi Bağımsızlık Müzesi hafta sonundan itibaren İstikbalinizin Emniyeti – Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır, İstanbul’un Resmi ve Yazan-Çizen Latif Demirci sergileri için kapılarını açtı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER