Ankara Kalesi'nin gizemi 'Surdaki Sır' romanıyla ortaya çıktı

Yazar Seçkin Küskü, 17. yüzyılda çekilmiş "Ankara Manzarası" tablosundan ilham alarak yazdığı "Surdaki Sır" romanını okurlarla buluşturdu. Roman, Ankara Kalesi'nin 4 asırlık sırrını ve dönemin sosyal, kültürel hayatını anlatıyor.

Ankara Kalesi'nin gizemi 'Surdaki Sır' romanıyla ortaya çıktı

Yazar Seçkin Küskü, Ankara Kalesi'nin gizemini ve 17. yüzyıldaki Ankara'yı anlatan "Ankara Manzarası" tablosunu temel alarak yazdığı "Surdaki Sır" adlı romanını kitapseverlerle buluşturdu.

Romanını Ankara'nın bilinen ilk resmi olan 4 asırlık "Ankara Manzarası" tablosundan ilham alarak yazan Seçkin Küskü, Prof. Dr. Semavi Eyice'nin daha önceleri "Halep Manzarası" olarak bilinen tablonun Ankara manzarası olduğunu ispatladığını ve o günden sonra isminin "Ankara Manzarası" olarak değiştiğini belirterek, "Surdaki Sır alıştığımız roman formatının biraz dışında. Tamamen Ankara Manzarası tablosuna yönelik yazılmış bir kitap" dedi.

Ankara Kalesi'nin gizemi 'Surdaki Sır' romanıyla ortaya çıktı

TABLOMUZU ANKARDAN AYIRMASINLAR İSTİYORUZ
Hollanda Büyükelçiliği, Rijksmuseum ve Rahmi Koç Müzesi iş birliğiyle 2018 yılında tablonun Ankara'ya iki yıllık süreyle getirildiğini dile getiren Küskü, ancak Ankaralıların yoğun ilgisi ile yaklaşık beş yıldır tablonun başkentte sergilendiğini belirterek, "Hollanda Kralı William Alexander'a da seslenmek istiyorum. Mümkünse tablomuzu Ankara'dan ve bizi de tablomuzdan ayırmasınlar" dedi.

Seçkin Küskü’nün araştırmalarına dayanan "Surdaki Sır", dünyada bir tablo hakkında yazılmış sayılı romanlardan biridir.

Kaynak: Asena Ayyüce KARA
SONRAKİ HABER