Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Gala Konser" ile yeni sanat sezonunun açılışını yaptı

Ankara Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonunu yapılan "Gala Konser" ile açıldı. Konserde sahneye konulan eserler büyük bir beğeni topladı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Gala Konser" ile yeni sanat sezonunun açılışını yaptı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) yeni sanat sezonunu gerçekleştirilen Gala Konser ile açtı. Şef Tolga Atalay Ün yönetiminde sunulan opera seçkileri beğeni ile takip edildi. Konser öncesinde ise Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk bir konuşma yaparak yeni sanat sezonu hakkında ifadeler kullandı.

Tan Sağtürk konuşmasında sanatın insan hayatındaki önemine dikkat çekerken bir sanat eserinin arkasında seyirci dahil olmak üzere çok fazla sayıda aktör olduğunu belirtti. Tüm çalışma arkadaşlarını tebrik eden tan Sağtürk çok önemli eserlerin seyirci ile buluşturulacağının müjdesini verdi.

GERÇEK KAHRAMANLAR ONLAR

Sağtürk, "Opera, bale, modern dans ve çoksesli müzik, bu dört daldan yükselen sanatın kalplerimize, ruhlarımıza dokunan eşsiz gücüdür. Bu sanat dalları bizi bir araya getiren, insan olmanın ne demek olduğunu bizlere hatırlatan, kalbimizin derinliklerinde saklı olan hisleri açığa çıkaran bir büyüye sahiptir. Kurumumuzun çatısı altında bir araya gelen her sanatçımız, teknik personelimiz, idari personelimiz ve diğer tüm çalışma arkadaşlarımız sahneye yansıyan bu büyünün gerçek kahramanlarıdır." dedi.

Sağtürk, 2024-2025 sanat sezonunun tüm sanatseverlere güzellikler getirmesini temenni etti.
Konserde, Georges Bizet'in "Carmen Operası", Giacomo Puccini'nin "La Boheme Operası" ve "Tosca Operası" ile Giuseppe Verdi'nin "Otello Operası" ve "Aida Operası"ndan bölümler seslendirildi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi, "Gala Konser" ile yeni sanat sezonunun açılışını yaptı

Sopranolar Feryal Türkoğlu, Seda Ayazlı, Aslı Kıyıcı, Tuğba Mankal, Beste Şahin, Burcu Uyar ve Görkem Ezgi Yıldırım, mezzo sopranolar Ezgi Karakaya, Özge Türkoğlu, Ferda Yetişer, tenorlar Emre Akkuş, Aykut Çınar, Arda Doğan, Mehmet Kavil, Şenol Talınlı, Haser Tek ve Barış Yanç, baritonlar Çetin Kıranbay, Beran Sertkaya ile bas sanatçılar Erdem Baydar, Özgür Savaş Gençtürk'ün solist olarak görev aldığı konsere Başkentli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Programa, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Mithat Karakelle, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Caner Akgün ve sanatseverler katıldı.

Sanat ile dopdolu bir açılış gerçekleştirilirken yapılan konser büyük bir ilgi ile takip edildi. Yeni sanat sezonunda Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) yine ilgiyi çekmeyi başardı. Yapılacak olan konserler hakkında kurumun internet sitesi üzerinden bilgi edinilebiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER