Ankara Büyükşehir Belediyesi Milli Yas nedeniyle tüm etkinliklerin ertelendiğini duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte pek çok etkinliğe imza atıyor. Ankara'da her gün bir etkinliğe yer verilirken İsrail ile Hamas arasındaki gerilim nedeniyle hayatını kaybeden Gazzeli siviller için Milli Yas kararı alınırken belediyeden açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Milli Yas nedeniyle tüm etkinliklerin ertelendiğini duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kent genelinde birbirinden farklı etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Çeşitli etkinlikleri Ankara halkı ile buluşturmaya devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, her gün yeni bir duyuru yayımlıyor.

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından gerilim tırmandı. İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ederken binlerce masum sivil hayatını kaybetti. Son olarak İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda şehit olan yüzlerce masum sivil için Türkiye'de 3 günlük Milli Yas ilan edileceği açıklandı. Alınan kararın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de yeni bir açıklama geldi.

ABB, TÜM ETKİNLİKLERİNİ ERTELEME KARARI ALDI

17 Ekim tarihinde İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesi ülkemizi yasa boğdu. Türkiye, İsrail'in eylemlerini sert dille eleştirmeye devam ederken İsrail'in düzenlediği saldırının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edileceği açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin "Bugün, gün içinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük yas ilan edilecek.'' derken kararının ardından ABB'den açıklama geldi.

ABB resmi internet sitesi üzerinden yer verdiği duyuruda ''Ülkemizde ilan edilen Milli Yas nedeni ile 18, 19, 20 ve 21 Ekim tarihlerinde düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir.'' ifadelerine yer verdi.

abbb.jpeg

Bu çerçevede ABB'nin yeniden etkinlik duyurusu yapması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER